23948sdkhjf

Arkitektkonkurrence om Kløvermarken

Fredag eftermiddag har Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre på Københavns Rådhus indgået aftale om processen omkring byggeriet på Kløvermarken. Det ligger nu fast, at der skal gennemføres en arkitektkonkurrence på Kløvermarken.
Fredag eftermiddag har Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre på Københavns Rådhus indgået aftale om processen omkring byggeriet på Kløvermarken.

Det ligger nu fast, at der skal gennemføres en arkitektkonkurrence på Kløvermarken.

- Det er dejligt, at vi har fået en aftale på plads. Nu skal vi sikre, at flere muligheder bliver belyst, så vi får en bebyggelse på Kløvermarken, som hænger sammen med den omkringliggende by og samtidig tilgodeser både idrætslivet og behovet for flere boliger i København, udtaler Teknik- og Miljøborgmester Klaus Bondam.

Konkurrencen skal give forslag til en bebyggelsesstruktur for hele Kløvermarkskvarteret samt en konkret plan for udformning af bygninger, byrum og idrætsfaciliteter på Kløvermarken.

Konkurrencen skal baseres på målsætningerne fra aftalen om budget 2007, og desuden skal konkurrencen også tage højde for de intentioner, der fremgår af startredegørelsen for Kløvermarken, der især handler om at skabe en sammenhængende byudvikling.

Med aftalen sikres det også, at der allerede i foråret 2009 kan komme gang i byggeriet af billige boliger, samtidig med at det visionære i at samtænke boliger, erhverv og idrætsliv fastholdes.

Nu arbejdes der på en indstilling til Teknik- og Miljøudvalget om konkurrencen og derefter skal det konkrete konkurrenceprogram udvikles. Teknik- og Miljøforvaltningen forventer, at den endelige lokalplan kan foreligge til politisk beslutning primo 2009, således at det er muligt at påbegynde byggeriet i foråret 2009.

Kilde: Københavns Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082