23948sdkhjf

Danmark til tops i internationalt standardiseringsarbejde

Danmark har fået den til dato stærkeste position til at påvirke de internationale standarder. Fra 1. januar 2008 har Danmark to topposter i den internationale standardiseringsorganisation ISO – medlem af den øverste ledelse og formand for den tekniske bestyrelse.
Administrerende direktør i Dansk Standard, Jacob Holmblad, er netop blevet enstemmigt valgt til posten som ISO’s næste Vice President Technical, hvor han som formand for ISO’s tekniske bestyrelse bliver øverste ansvarlig for ISO’s standardiseringsarbejde. I 2007 blev han valgt ind i den øverste ledelse. ISO har 160 medlemslande.

Danmark har nu en unik mulighed for direkte at præge ISO’s udvikling samt valg af og indhold i de standarder, der skal være med til at nedbryde de tekniske handelshindringer, der står i vejen for øget international samhandel.

Energiområdet skal sættes på dagsordenen i ISO

Når Jacob Holmblad tiltræder posten den 1. januar 2008, vil energi være et af de områder, der står øverst på hans agenda.

- Der er mere end nogensinde et presserende behov for fælles internationale energistandarder, der kan fremme nye alternative energikilder, øge energieffektiviteten og bidrage til mindskelse af udslippet af CO 2, siger Jacob Holmblad og fortsætter:

- Her har ISO en meget vigtig rolle at spille i arbejdet med at virkeliggøre de efterhånden bredt udtrykte politiske krav på området. Og Danmark har meget at byde på inden for energisektoren.

Før Jacob Holmblad kom til Dansk Standard, arbejdede han i mange år med dansk energipolitik - senest som vicedirektør i Energistyrelsen.

En af ISO’s styrkepositioner – ledelsessystemer – har også særlig dansk interesse. Her er hele ISO 9000-serien om kvalitetsledelse blevet fulgt op af standarder inden for miljøledelse, arbejdsmiljø, fødevaresikkerhed, IT mv. – områder, der er aktuelle i relation til det danske arbejde med en kvalitetsreform i den offentlige sektor.

Standarder skal fremme global samhandel
I de kommende år skal ISO arbejde med at udvide det tætte samarbejde mellem især Europa og Nordamerika til også mere direkte at omfatte de nye regioner, der i disse år viser markant vækst.

- Vi skal arbejde på at få udbygget samarbejdet med fx Brasilien og Asien, herunder ikke mindst Kina. Målet er at fjerne barrierer for vækst og samhandel – forhold, der i høj grad kommer dansk erhvervsliv til gode, slutter Jacob Holmblad.

Kilde: Dansk Standard - www.ds.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078