23948sdkhjf

Dørene åbnes i lavenergihus

Familien Krogh Regel fra Løjt Kirkeby ved Aabenraa har bygget deres eget lavenergihus. De inviterer nu til åbent hus den 2. og 3. november for at sprede viden om, hvordan man kan bygge energirigtigt.
Drømmen om at få energiregningen ned og blive uafhængig af fast energiforsyning er årsagerne til, at familien Krogh Regel i Løjt Kirkeby ved Aabenraa har bygget deres nye bolig som et lavenergiklasse 1-hus. Det er blevet til en bolig med 240,5 m2 boligareal, der forventes at kunne forsynes med energi til opvarmning og varmt vand for blot 3.000-5.000 kroner om året.

Åbent hus den 2. og 3. november
Familiefader Steen Krogh Regel arbejder til daglig som teknisk konsulent hos Rockwool A/S og er via sit arbejde blevet inspireret til at bygge familiens lavenergihus. Han siger:

- Det har været overvældende stor interesse fra naboer og folk i byggebranchen. Vi inviterer derfor til åbent hus. Her kan alle og enhver komme og stille spørgsmål og få gode råd fra de eksperter, der har leveret materialer og ydelser til byggeriet.

Det åbne hus finder sted den 2. og 3. november fra kl. 10.00 – 14.00 på Barsøvænget 26 i Løjt Kirkeby.

Her kan man møde alle producenterne bag de materialer, der er brugt til byggeriet: Vestelement (præfabrikerede elementer med isolering til loft og væg), Vestvinduer (højisolerende vinduer), Nilan (varmepumpe og ventilationsanlæg), Argon (solvarme), Airtjek (dimensionering, konstruktion og montage af ventilationssystemet), Danfoss (termostater), RockPanel (facadebeklædning) og Rockwool A/S (isolering).

Kan nå langt med eksisterende viden
Lavenergihuset er bygget ekstremt tæt med store isoleringstykkelser, solfanger, højisolerende vinduer, varmepumpe og et godt ventilationsanlæg med varmegenvinding.

- Det kræver ikke nogen svære, tekniske løsninger at bygge et lavenergihus. Vi benytter den eksisterende viden om energirigtigt byggeri, der har været kendt herhjemme i årtier. Vi glæder os til at sprede det gode budskab om at bygge energivenligt, siger Steen Krogh Regel.

Kilde: Rockwool

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082