23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Vigtigt valg forud for vigtige beslutninger

Dansk Byggeri peger på velfærdens rammer, den fremtidige infrastruktur og en ambitiøs energipolitik som væsentlige emner forud for valgkampen
Det er fornuftigt, at statsministeren vælger at udskrive valg nu. Der skal træffes en række vigtige beslutninger i den kommende tid. Nu får vi gjort rent bord, og så kan et nyt folketing trække i arbejdstøjet.

For det første vil der i valgkampen blive talt en hel del om velfærd og om, hvordan vi sikrer velfærden også i fremtiden. Her er det vigtigt, at politikkerne husker på, at velfærd ikke kun handler om varme hænder, men også om kolde mursten. Man kan ikke levere velfærdsservice af høj kvalitet i skoler med skimmelsvamp, nedslidte plejehjem og utidssvarende hospitaler. Derfor skal der i valgkampen være fokus på velfærdens fysiske rammer og på genopretning af vedligeholdelsesefterslæbet på offentlige bygninger.

For det andet afventer vi Infrastrukturkommissionens forslag, som ikke må glemmes ovenpå valgkampen. En konkurrencedygtig økonomi kræver en velfungerende infrastruktur, og derfor skal et nyt folketing træffe en række centrale beslutninger om, hvordan vi mindsker trængsel og ventetid på vejene, og ikke mindst om, hvordan fremtidige infrastrukturinvesteringer skal finansieres. Det skal valgkampen også handle om.

Endelig – for det tredje – har forhandlingerne om en ny energiaftale længe stået i stampe, og et folketingsvalg bidrager kun til at udskyde de nødvendige beslutninger på området. Hvis Danmark skal være i front, både hvad angår vedvarende energi og energibesparelser, skal der ske en hurtig politisk afklaring efter valget. Som vært for klimatopmødet i 2009 har Danmark en særlig forpligtelse til at fastsætte ambitiøse mål for både anvendelsen af vedvarende energi og energibesparelser. Det skal også huskes i valgkampen

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109