23948sdkhjf

Beton mere miljørigtigt end træ

Teknologisk Institut har foretaget en række beregninger, der afslører, at bare fordi man bor i træhus, så bor man ikke nødvendigvis mere miljørigtigt. Faktisk udleder et hus i letklinkerbeton mindre CO2 end et træhus i løbet af husets 70-årige levetid.
En ny undersøgelse viser, at huse bygget i letbeton udsender mindre CO2 end tilsvarende træhuse i løbet af huset levetid, der er ca. 70 år.

- Boligen med letklinkerbetonvægge belaster vores klima mindre end huset, der er udført med lette vægge, siger seniorkonsulent Claus V. Nielsen, Teknologisk Instituts betoncenter.

Betonhuset er i de første faser af husets levetid bagud i CO2-regnskabet, men vinder en hel del, så snart faserne drift og nedrivning medregnes. Letbeton har nemlig en bedre varmeakkumulering, hvilket medfører et langt mindre energiforbrug. I nedrivningsfasen er der endvidere en stor forskel på CO2-udslip – forskellen kan være helt op til 250 kg. pr. m2.

Teknologisk Institut har lavet rapporten for Letbetonelementgruppen BIH, der i nogen år har måttet se træhusene vinde markedsandele – netop udfra det miljømæssige perspektiv. Derfor har man nu ønsket at få fakta på bordet og afdække, hvorvidt beton er mere eller mindre miljørigtigt end træ.



Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11