23948sdkhjf

Verdens bedste tømrermænd

Morten Aagaard er nyuddannet tømrer og danmarksmester i sit fag. I disse dage er han i træningslejr på Center for Erhvervsrettet Uddannelse. Det var her, han i september blev uddannet som tømrer, og det var her, turen til VM i Japan startede.
- Min vej til VM startede med, at skolen spurgte min tidligere mester om ikke det var en idé at melde mig til regionsmesterskabet i Herning. Det var han med på. Først troede jeg, at det ville blive lidt kedeligt, men det var heldigvis meget sjovt – ikke mindst fordi jeg vandt, fortæller Morten Aagaard, som senere også vandt DM-titlen.

VM i Japan starter den 14. november, og som danmarksmester skal Morten Aagaard af sted med resten af det danske landshold i håndværk. Det er de nationale lærlingemestre i håndværksfag som murere, tømrere, frisører, brolæggere og smede, der skal kæmpe for de rød-hvide farver, mod de bedste lærlinge fra hele verden.

Mester ved et tilfælde
Siden Morten Aagaard vandt regionsmesterskabet, er der sket meget. Udover at færdiggøre tømreruddannelsen har han undervejs også skiftet mester. Heldigvis bakker Morten Aagaards nye mester også op om VM-deltagelsen. Det har givet Morten Aagaard mulighed for at bruge nogle arbejdstimer på at træne til VM. Derfor knokler han i øjeblikket løs på skolen på Vejlevej. Han bruger både arbejdstid og fritid på træningen.

- Min ambition er ikke at vinde. Nogle af deltagerne bruger et år på at forberede sig til VM. Jeg har kun haft et par dage i ny og næ, og det vi skal producere til konkurrencen er meget fjernt fra, hvad jeg laver til hverdag. Jeg tager af sted for oplevelsens skyld, men når jeg rejser så langt for noget, vil jeg selvfølgelig gøre mit bedste. Derfor træner jeg så meget, som jeg har mulighed for, fortæller Morten Aagaard.

At konkurrencen er hård, er til at forstå. I Danmark får mesterskaberne næsten ingen opmærksomhed, men i nogle af de andre deltagerlande er en VM-sejr ensbetydende med heltestatus og livslange pensionsudbetalinger.

Oplevelse og udfordring
Oplevelsen og det at lære noget nyt er også vigtig for 21-årige Morten Aagaard i det daglige. Derfor er han også utrolig glad for hans nuværende arbejdsplads.

- Jeg kom i lære som 17-årig og var først på én læreplads i to et halvt år, førend vi blev enige om, at jeg havde lært, hvad jeg kunne der. Så fandt jeg JH Byggeteknik i Odder og fik mulighed for at færdiggøre min læretid her, og her er jeg nu blevet fastansat, siger Morten Aagaard.

Hos JH Byggeteknik arbejdes med alt fra erhvervsbyggerier til bindingsværkshuse, da de har en del opgaver for Fredningsnævnet i forhold til restauration af bevaringsværdige huse.

- Mine mestre er to brødre. Den ene er tømrer og ingeniør, den anden er elektriker og installatør, så vi laver alle slags opgaver, og der er meget afveksling i vores opgaver. Det er spændende, at lave reparationer, som jeg aldrig har prøvet før, derved lærer jeg noget nyt hele tiden og arbejder ikke kun med opførelse af nye huse, som jeg gjorde på min første læreplads, siger Morten Aagaard.



Kilde: VIA University College

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093