23948sdkhjf

Fuldautomatiske, underjordiske p-pladser i København

Københavns Kommune har besluttet at anlægge 840 parkeringspladser i fuldautomatiske, underjordiske anlæg. Hver parkeringsplads kommer til at koste 445.000 kr.
Københavns Borgerrepræsentation har netop bevilliget den første portion penge til tre underjordiske, fuldautomatiske og kommunale P-anlæg i København.

At anlæggene bliver fuldautomatiske betyder, at de har et elevatorsystem, der sørger for at bringe bilen på plads og hente den frem igen. Den samlede sum for anlægsarbejdet lyder på 380 mio. kr. – det vil sige 445.000 kr. pr. p-plads.

- Største udfordring er at lave et hul på 9-10 meters dybde midt i byen i kalklag med grundvand og tæt på de omkringliggende huse. Hvis du går for tæt på en facade, skal du sikre dig, at der ikke sker noget med sætninger og den slags, siger Jens Christian Olsen fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København, om blot nogle af de tekniske udfordringer man støder på, når man graver midt i byens leben.

Det østrigske firma Westfalia leverer mekanikken med Pihl & Søn som entreprenør. Alle tre anlæg bygges på samme tid af hensyn til omlægninger af ledningsnettet i områderne.

Anlæggene bliver placeret ved Leifsgade på Islands Brygge (408 pladser), Nørre Allé på Nørrebro (164 pladser) samt Under Elmene på Amagerbro (268 pladser).

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127