23948sdkhjf

Ny bog om spilleregler på de danske arbejdspladser

En ny bog skal gøre det nemmere for udlændinge at følge de spilleregler, der hersker rundt omkring på de danske arbejdspladser og dermed gøre integrationen og samarbejdet lettere og bedre.
Bogen ”Uskrevne regler på det danske arbejdsmarked” er skrevet af Mehmet Yüksekkaya, der er kurder fra Tyrkiet, men har boet i Danmark i 23 år, og den sætter ord på de uskrevne spilleregler, der er altafgørende for, om udlændinge falder til på de danske arbejdspladser.

Mehmet Yüksekkaya er cand.scient.pol og arbejder til dagligt i Arbejdstilsynet og har dermed gennem flere år, som integrationskonsulent, set, hvordan de uskrevne regler udgør en reel trussel for de udenlandske medarbejderes integration på arbejdspladsen.

- De uskrevne regler regulerer en stor del af hverdagen på danske arbejdspladser, og det er skræmmende, så lidt indvandrere med vidt forskellige baggrunde kender til dem. Mange virksomhedsledere anser reglerne for så indlysende, at man ikke er opmærksomme på at sætte ord på dem, siger Mehmet Yüksekkaya.

Ifølge Mehmet Yüksekkaya er de sociale spilleregler mindst lige så vigtige som regler om arbejdstider og lønvilkår.

I bogen opremser Mehmet 30 uskrevne regler på arbejdsmarkedet, og de drejer sig blandt om at dele viden; at deltage i det sociale samvær; at være åben for ironi, humor og den flade ledelsesstruktur.

Bogen udkommer 31. oktober 2007.

Kilde: EpN

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125