23948sdkhjf

Ny tribune på vej i PARKEN

Få timer efter slutfløjtet i kampen mellem Atlético Madrid og F.C. København den 5. december begynder nedrivningen af den 51-årige D-tribune på Danmarks nationalstadion, og cirka 19 måneder senere i juli 2009 står Danmarks nationalstadions nye og moderne tribune klar til brug.
Den såkaldte D-tribune, der gennem fire årtier fungerede som ”den dyre langside” og hovedtribune ved fodboldkampe i Københavns Idrætspark og siden som kortside i femten år i PARKEN, bliver erstattet af en kombination af en fast tribunedel og verdens formentlig største udendørs teleskoptribune.

Tribunen kan køres i parkeringsposition på cirka en halv time, hvilket øger fleksibiliteten betydeligt, når der med kort mellemrum skal skiftes mellem arrangementstyper. Den store ombygning styres af det rådgivende ingeniørfirma Leif Hansen A/S.

Den samlede investering for PARKEN Sport & Entertainment i de to byggeprojekter forventes at blive over 700 millioner kroner. Af disse går cirka 60 millioner kroner til Københavns Kommune for primært køb af grunde (inklusive ”byggeretter”). Som et led i aftalen skal PARKEN Sport & Entertainment betale for genhusning af de såkaldte Fælledklubber udenfor PARKENs område.

Fakta om tribunebyggeriet (ikke arena)
- Der bygges i alt 23.070 m2.
- Ca. 8700 m2 til udlejning.
- Lejemål i størrelsen 370 m2 – 6100 m2.
- Ca. 4.000 tilskuerpladser på SuperBest tribunen.
- Heraf ca. 2900 pladser på teleskoptribunen.
- Verdens formentlig største udendørs teleskoptribune.
- Teleskoptribunen køres ud på cirka 30 minutter.
- PARKENs nye totalkapacitet bliver omkring 38.000.
- VIP-lokaler tilknyttet.
- Topmoderne omklædningsfaciliteter

Tidsplan
- December 2007: Nedrivning af eksisterende D-tribune påbegyndes.
- Juli 2009: SuperBest tribunen kan tages i brug.
- September 2009: Indflytning i de nye bygninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11