23948sdkhjf

Gulpladerazziaer er ok

Håndværksrådet godkender SKATs gulpladerazzia i weekenden, sålænge der er tale om razziaer foretaget uden for gråzoneområderne i loven.
Weekendens gulpladerazziaer mod golfklubber, lystbådehavne og stadions i Nordsjælland afslørede, at mange gulpladebiler holdt steder, hvor de sandsynligvis ikke skulle have været.

- Vi vil gerne kvittere for, at SKAT holder deres løfte om ikke at foretage razziaer af gråzoneområderne i loven, men koncentrerer indsatsen om de tilfælde, hvor der med stor sandsynlighed er tale om ulovlig brug af gulpladebilerne. Det drejer sig blandt andet om gulpladebiler, som holder ved stadions, koncerter, golfklubber i weekenden, siger økonom i Håndværksrådet Mads Engberg.

- Der skal ikke drives ren klapjagt på gulpladebilernes ejere i gråzoneområdet, så længe de nuværende gulpladeregler er uklare. Hvis der reelt har været et lovligt ærinde i golfklubben, skal SKAT også acceptere det. Mange anlægsgartnere lever af at vedligeholde landets golfbaner, og det kan ikke være rigtigt, hvis driftige selvstændige skal straffes for at arbejde i weekenden. Vi må huske på, at man er uskyldig, indtil andet er bevist her i landet.

- Så længe der er en arbejdsgruppe i gang med at kulegrave reglerne for at finde et mere logisk og enkelt regelsæt, bør SKAT holde sig fra at foretage generelle razziaer på byggepladser og landeveje og andre gråzoneområder. Som reglerne er i dag, skal man have indgående kendskab til skattelovgivningen, momsreglerne, registreringsafgiftsloven og EU’s 6. momsdirektiv for at kunne finde rundt i gulpladejunglen. Hverken virksomhederne eller SKATs medarbejdere kan hitte rede i, hvad man må og ikke må, så der er behov for en forsimpling før det er rimeligt at kontrollere mere generelt, om reglerne overholdes, siger Mads Engberg.

Kilde: Håndværksrådet - http://hvr.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097