23948sdkhjf

Fiberline Composites fik overrakt Den Europæiske Stålpris

Fiberline Composites fabrik ved motorvejen i Middelfart fik i går overrakt Den Europæiske Stålpris – den såkaldte 'ECCS European Steel Design Award 2007' – ved en begivenhed på virksomheden.
Det Danske Stålinstitut overrakte prisen, som Fiberline opnåede som stålinstituttets danske vinder i september ved en ceremoni i Bruxelles. Sekretariatschef Jørn Nielsen fra Det Danske Stålinstitut kaldte på juryens vegne Fiberlines byggeri enestående.

- Fiberlines bygning er et fremragende eksempel på ståls potentiale til at skabe lette og slanke konstruktioner. Fiberline-byggeriet viser, hvordan funktion, æstetik og værdier kan gå op i en højere enhed, siger Jørn Nielsen.

Den Europæiske Stålpris uddeles hvert andet år til en række lande i Europa, og formålet med prisen er at opmuntre til enestående design og konstruktionsmetoder ved brug af stål.

Fiberline Composites arkitekt er professor Jan Søndergaard fra KHR Arkitekter. Hans intentioner med fabrikkens arkitektur er inspireret af vikingetidens borge. Bygningen falder ind i omgivelserne, men på grund af det opsigtsvækkende udseende med de specielle glasflader og skråtstillede tårne, ser man den alligevel tydeligt fra motorvejen. Fiberlines egen profiler i plastkomposit anvendes til facade og glastårne.

Kombination af materialer
KHR Arkitekter fik tidligere i år Plastprisen fra Dansk Plastindustri for nyskabende brug af Fiberlines egne kompositprodukter som et vigtigt bygningselement i forbindelse med Fiberlines nye fabrik.

Ifølge Fiberlines kommunikationschef Finn Jernø er de to priser et udtryk for, hvor godt komposit kan kombineres med andre materialer; i dette tilfælde stål.

- Bygningens bærende elementer er i stål, men bygningens karakter opstår i kombination af stål og plastkomposit, der anvendes til de specielle glasfacader, skråtstillede lystårne, vinduer og trappetrin, der giver bygningen dens særlige karakter, siger Finn Jernø.

Fiberlines facade er også optaget i Den Danske Kulturkanon.

Kilde: Fiberline Composites

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079