23948sdkhjf

Danskerne vilde med typehuse

Danskerne er vilde med typehuse. Jo større, jo bedre - og det gør ikke noget, at naboen har et magen til. Det fremgår af en ny undersøgelse, som ByggematerialeBranchen, der er et branchefællesskab i DI, har fået udarbejdet.
Husets størrelse, grundplan og pris prioriteres som de væsentligste forhold, når der bygges boliger, hvorimod et arkitekttegnet hus eller et unikt byggeri ikke betyder noget for de "nye" husejere. Hele 80 procent af deltagerne i undersøgelsen har ikke noget imod, at en anden ville kunne købe eller bygge et hus magen til deres.

I undersøgelsen er 620 personer i alderen 25-50 år, der overvejer at købe eller bygge hus inden for de næste 10 år, blevet spurgt om, hvilke forhold der betyder noget for dem i forbindelse med huskøbet.

- Undersøgelsen viser, at danskeren foretrækker at bo i store typehuse, som ikke koster for meget. Resultaterne er uhyre interessante i forhold til industrialiseret modulbyggeri. Producenter af modulbyggeri ønsker netop at optimere byggeprocessen og give forbrugeren et billigere alternativ, siger branchedirektør Anne Windfeldt Trolle, ByggematerialeBranchen.

I undersøgelsen er der også kigget på danskernes viden om og holdning til industrialiseret modulbyggeri, hvor det meste af huset er bygget op i en fabrikshal.

Af svarene i undersøgelsen fremgår det, at kendskabet til industrialiseret modulbyggeri blandt slutbrugerne er overraskende lille.

- Når slutbrugerne samtidig gerne vil have billigt byggeri, der ikke behøver at adskille sig fra naboens, så tyder det på, at branchen skal blive bedre til at informere om fordelene ved industrialiseret boligbyggeri, siger Anne Windfeldt Trolle.

Kilde: ByggeMaterialeBranchen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078