23948sdkhjf

For mange trafikulykker blandt håndværkere

Syddanmarks Færdelssikkerhedsudvalg under Vejdirektoratet mener, at alt for mange tømrere, murere og andre håndværkere alt for ofte kører galt i deres varebiler. Færdelssikkerhedsudvalget har nu igangsat en kampagne, der skal få håndværkere og andre førere af varebiler til at køre uhelds-frit.
Tømrere, murere og andre håndværkere er alt for ofte indblandet i trafikuheld, fordi de simpelhen ikke kører ordentligt i deres varebiler. Det mener Syddanmarks Færdselssikkerhedsudvalg, der derfor har iværksat en kampagne, der skal nedbringe den grimme statstik over færdelsudheld for håndværkere i varebiler.

Sidste var 500 varebiler involveret i trafikuheld på vejene i Region Syddanmark. Uheldene kostede 9 mennesker livet og 175 kom alvorligt til skade.

Uheldene skyldes ofte førerens undervurdering af køretøjets vægt, manglende brug af sele og spirituskørsel.

Færdelssikkerhedsudvalget i regionen vil derfor med en ny kampagne få håndværkerene til at køre pænere. Det skal foregå ved, at få cheferne i 8.000 virksomheder i regionen til at diskutere trafiksikkerhed med deres ansatte.

- Vi tror på at det har en effekt, hvis chefen tager trafiksikkerhed op med de ansatte. Det vil virke godt, hvis han understreger, at det ikke er virksomhedens politik, at de ansatte kører for hurtigt, eller ikke har sele på, siger Jens Kristian Ørnskov fra udvalget til DR.

Kilde: DR

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11