23948sdkhjf

Kommuner brænder inde med byggegrunde

Mange kommuner ligger inde med byggegrunde, som for år siden gik som varmt brød. I dag betyder rentestigning og afmatning, at kommunerne ikke kan komme af med grundene – trods prisnedsættelser på op til 15%.
For få år siden gik kommunale byggegrunde som varmt brød. I dag brænder landets kommuner inde med byggegrundene, også selvom de har sænket priserne, og der er tale om byggegrunde placeret i nyudviklede bydele, hvor skoler, institutioner og indkøbsfaciliteter følger med.

I Hillerød kommune har man kun solgt én ud af 14 kommunale byggegrunde i Ullerødbyen, men her er det ikke kun kommunen, der ikke kan sælge. Også entreprenørselskaberne NCC og Bülow & Nielsen, der sidder på en stor del af byggegrundene i Ullerødbyen, har, som kommunen, måtte nedjustere priserne.

- Kommunerne har en tendens til at reagere langsomt. Derfor er de gået i gang med at byggemodne sent i boligprisernes cyklus, og byggemodningen tager altså sin tid. Nu har de så forventningen om at kunne sælge til høje priser i et marked, der er gået i stå, siger lektor Bo Vagnby, Institut for Samfundsudvikling og Planlægning ved Aalborg Universitet.

Andre kommuner har som Hillerød ligeledes kæmpet for at sælge. I Solrød Strand har man i løbet af en tre ugers periode solgt tre ud af 40 grunde, og Frederiksværk-Hundested kommune har solgt én ud af 63 grunde i Kregme Øst.

Kilde: Jyllandsposten - www.jp.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094