23948sdkhjf

Oticon fonden giver 30 mio. kr. til Isaraels plads

I går kl. 15.30 blev det ved et arrangement på Københavns Rådhus afsløret, at det er Oticon Fonden, der står bag donationen på 30 mio. kr. til fornyelse af den sydlige del af Israels Plads ved Ørstedsparken. Samtidig blev det offentliggjort hvilke tre teams, der skal udarbejde forslag til pladsens fornyelse.
- Torvehaller og markedspladser har altid fungeret som kulturelle mødesteder, og netop sådan et mødested vil Oticon Fonden meget gerne være med til at genskabe på Israels Plads. Pladsen udgør med sin unikke placering et spændende afsæt for byudvikling, og vi er glade for at kunne bidrage til skabelsen af et nyt byrum, der kan blive til glæde og gavn for områdets beboere og byens borgere, siger Knud Sørensen, bestyrelsesformand i Oticon Fonden om donationen på 30 mio. kr. ved afsløringen i går.

Ved samme lejlighed blev det offentliggjort, hvilke tre teams, der skal udarbejde forslag til pladsens fornyelse. Det har været vigtigt for Københavns Kommune, at de tre teams er bredt sammensat med forskellige fagligheder. Hovedrådgiveren for hver af de tre teams er EBDNBA arkitekter, Henning Larsen Architects samt Birk Nielsen landskabsarkitekter.

Forslagene skal tage udgangspunkt i de lokale borgeres ønsker og skal desuden forholde sig til pladsens historie, de omkringliggende huses arkitektur samt til naboskabet til de nye torvehaller i pladsens nordlige ende og Ørstedsparken i den sydlige.

Team A
EBDNA arkitekter, Keinicke & Overgaard arkitekter, Henrik Jørgensen Landskab, Hundsbæk og Henriksen, Jesper Kongshaug, Hotel Pro Forma, Martin Zerlang, Handiplan Plus, Via Trafik.

Team B
Henning Larsen Architects, Rambøll, Schønherr Landskab, Tænketank af: Katya Sander, Superflex, Christian Skovbjerg, Kristoffer Weise.

Team C
Birk Nielsen landskabsarkitekter, Cobe, Niras Konsulenterne, Niras, Morten Stræde.

Vinderforslaget bliver offentliggjort i marts 2008.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094