23948sdkhjf

Livsfarlige forhold hos storentreprenører

En storstilet kontrolaktion fra Arbejdstilsynet på kæmpebyggerier i København torsdag i sidste uge afslørede så elendig en sikkerhed hos landets førende bygherrer og entreprenørfirmaer, at en lang række arbejdsopgaver blev standset øjeblikkeligt.
Arbejdstilsynet afslørede 40 livsfarlige forhold hos de store bygherrer og entreprenørvirksomheder på byggepladserne på Sluseholmen i København. Der blev straks nedlagt forbud mod fortsat arbejde, da der blandt andet var tale om nedstyrtningsfare og livsfarlige stilladser.

- Det er rystende, at store velrenommerede byggefirmaer, der gerne vil have høj profil både med hensyn til kvalitet og arbejdsmiljø, ikke ser ud til at leve op til ambitionerne, når det kommer til praksis. Det er meget, meget kedeligt, siger Hasse Mortensen, der tilsynschef for Arbejdstilsynet i Storkøbenhavn, til 3F.

Arbejdstilsynet besluttede sig for den storstilede aktion, da en lang række detailbesøg har afsløret fejl og mangler.

De mange sager skal nu vurderes af Arbejdstilsynets jurister. Der kan blive tale om at rejse tiltale mod både bygherrer, hovedentreprenører og underentreprenører.



Kilde: 3F - Nyhedsbrev

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125