23948sdkhjf

Arbejdsskader blandt udlændinge fordoblet

På bare et år er antallet af brækkede arme, ben og andre skader blandt udenlandske arbejdere i Danmark steget fra 775 til 1303. Det er især blandt udlændinge i bygge og anlægsbranchen, man finder de tilskadekomne.
Tal fra Statens Institut for Folkesundhed afslører, at antallet af arbejdsskadede udlændinge på det danske arbejdsmarked næsten er fordoblet på bare et år – fra 775 til 1303 skader.

Tallene afslører også, at ca. hver femte af de tilskadekomne er beskæftiget i bygge- og anlægsbranchen. Det har fået sekretariatsleder i de danske byggefagforbunds paraplyorganisation, BAT-Kartellet, Gunde Odgaard, til at lange ud efter arbejdsgiverne.

- Jeg kender en sag, hvor en polsk arbejder brækker sit ben på en byggeplads. Han bliver ikke kørt til det lokale hospital, men bliver i stedet lagt i en skurvogn i to dage, indtil han kan blive kørt hjem til Warszawa i en personbil. Disse mennesker har typisk en arbejdsgiver, som ikke ønsker kontrol fra myndighederne, derfor vil de ikke indrapportere skader, siger hun til Nyhedsbrevet 3F.

Det viser sig også, at udlændinge oftest rammes af alvorligere skader end danskerne. Kun 3% af danskerne ender på skadestuen. 10% af de tilskadekomne udlændinge ender med at blive tilset af en læge på skadestuen.

Kilde: DR

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078