23948sdkhjf

Gulpladeregler koster byggebranchen dyrt

Byggevirksomhederne i Danmark har fået en ekstraudgift på 3,6 mia. kr. og ti millioner ekstra arbejdstimer om året. Det er konsekvensen af de nye skatteregler, der forbyder håndværkerne at tage virksomhedens gulpladebil med hjem om aftenen.
En beregning fra Dansk Byggeri viser, at der i Danmark findes 46.000 gulpladebiler inden for byggeriet. Det er biler, der udelukkende må bruges til erhvervskørsel. På den måde forhindres de ansatte i at køre hjem i gulpladebilen ved endt arbejdsdag – og det koster.

- Derved er medarbejderne forhindret i at køre direkte ud til byggepladsen næste morgen, og det koster øget transporttid, tid, som kunne have været anvendt på byggepladsen, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Henrik Stig Sørensen til ErhvervsBladet.

Byggevirksomhederne har fået en ekstraudgift på 3,6 mia. kr. og 10 millioner ekstra arbejdstimer om året på grund af de nye regler fra SKAT.

Dansk Byggeri er af den overbevisning at kørsel i tilknytning til arbejdets udførelse ikke bør betragtes som privat kørsel.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109