23948sdkhjf

Hvidt & Mølgaard vinder konkurrence om havneudvikling

Hvidt & Mølgaard A/S har for anden gang siden juni 2007 vundet en stor international konkurrence om udviklingen af et estisk havneområde.
Hvidt & Mølgaard A/S har vundet en stor international konkurrence om udviklingen af et estisk havneområde.

Opgaven går på at udarbejde en masterplan for et 150.000 m2. stort areal med blandede funktioner på 220.000 m2. Samlet set arbejder tegnestuen nu med udviklingen af havnebebyggelse i Estland på op mod en halv mio. m2.

Projektet i Viimsii indgår som en del af den udvikling mod mere urbane områder, mange europæiske havnearealer undergår i disse år – med den revitalisering af havnefronten dette indebærer.

Landskabet i Miiduranna falder gradvist ned mod havnen, hvilket giver nogle fantastiske udnyttelsesmuligheder for at skabe et maritimt byområde med en fabelagtig udsigt ud over havet fra alle områdets bygninger.

Hvidt & Mølgaards konkurrenceforslag, Miidport Village, udnytter disse fald i landskabet ved at skabe en bebyggelsesstruktur, der bevæger sig i kaskader ned mod vandet. Langs med dette løber der en promenade med forbindelse til en 310 m. lang vandremole, en lystbådehavn og en terminal til krydstogtskibe.

Konkurrenceforslaget arbejder med en bebyggelse bestående af en blanding af bolig, kontor, butikker og kultur- og fritidsorienterede funktioner, der tilsammen vil skabe den dynamik, der er behov for i forbindelse med skabelsen af et nyt byområde.

Bygningerne har dels form af mindre åbne karrestrukturer i varierende højder, placeret på terrasserne ned mod vandet, dels af et 40-etagers højhus, der kommer til at fungere som vartegn for hele området. Ved højhusets fod ligger kvarterets største plads omkranset af butikker, caféer, restauranter og andre former for erhverv og med en direkte adgang til havnepromenaden og vandet.

Dette byrum bliver områdets hjerte med plads til både fordybelse, fred og ro og til livlighed, samvær og kulturelle udfoldelser. Pladsen kommer til at definere området og give det karakter og identitet.

Kilde: Hvidt & Mølgaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109