23948sdkhjf

Korrekt montage skaber holdbarhed

Rationel Vinduer giver tips til, hvordan vinduer og døre skal opklodses for at kunne fungere problemfrit i mange år.
Rationel Vinduer A/S giver nu nyttige tips til, hvordan vinduer og døre kan opklodses og monteres, så der på forhånd er taget højde for en række tænkelige situationer.

Ifølge Rationel Vinduer handler korrekt montage om at sikre elementerne optimal holdbarhed med problemfri funktion. Opklodsningerne skal have en støtteflade på mindst 25 kvadratcentimeter, og de skal være fremstillet af et trykfast materiale som eksempelvis vandfast finér, masonit eller murpap. Herefter er det afgørende, at det opklodsede element ikke udsættes for ydre pres fra andre bygningsdele. Det skal hvile på opklodsningerne og være fritstående i hullet, før fugningen påbegyndes.

Og når man har checket, at det sidder lige og er i lod og vater, er det en god idé også at checke, om diagonalmålene er identiske. Hvis ikke dette forarbejde er udført korrekt, er der risiko for, at elementet kan skævvrides over tid og derfor ikke fungere efter hensigten. På alle elementer fra Rationel er der i øvrigt påklæbet en vejledning i korrekt opklodsning.

Hele montagen vil ifølge Rationel Vinduer blive langt lettere at udføre for gør-det-selv-manden, hvis hele vindues- eller dørrammen afmonteres fra karmen, inden arbejdet påbegyndes. Elementet bliver herved langt lettere at håndtere, og det giver større sikkerhed for, at resultatet bliver optimalt.

Ifølge Rationel Vinduer er det også meget vigtigt, at der altid er placeret en opklodsning lige direkte under eller ud for grebet og låseblikket på vinduet - og at der ved døre er opklodning ved hængsler og låsekasse. Det vil gøre det langt sværere for en indbrudstyv at trykke karmen ned eller ud på det sted med et brækjern og åbne vinduet eller døren på den måde.


Kilde: Rationel Vinduer - www.rationel.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.107