23948sdkhjf

Udlændinge populære hos danske virksomheder

Hvis man beskæftiger sig inden for byggerbranchen, er man næsten helt sikker på at møde et menneske i løbet af sin dagligdag, der taler et andet sprog end dansk. 47% af danske byggefirmaer har i 2007 hentet folk til Danmark – og de er kommet for at blive, hvis man spørger de danske arbejdsgivere.
47% af danske byggefirmaer har i år hentet udenlandsk arbejdskraft til landet. Fortrinsvis fra Polen, de baltiske lande og Tyskland, og de klarer sig rigtig godt. Faktisk så godt, at de danske arbejdsgivere hellere end gerne vil beholde dem – også selvom om konjunkturerne vender, og der skal afskediges folk.

Årsagen til rekrutteringen af de mange udenlandske byggearbejdere er hverken utilfredshed med de danske byggefolks indsats eller at udlændinge er billigere arbejdskraft. Det skyldes et akut behov for ledige hænder i den danske byggebranche, skirver Barometer.

Men samarbejdet med de udenlandske byggearbejdere har flasket sig. Danske virksomhedsledere bruger ord som fleksible, loyale, høj arbejdsmoral, når den udenlandske arbejdskraft beskrives.

Derfor er hver anden arbejdsgiver i dag interesseret i at have udlændinge som en fast bestanddel af medarbejderstaben.

Kilde: EpN

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078