23948sdkhjf

Ny obligatorisk byggeskadeforsikring

Loven om den nye byggeskadeforsikring træder i kraft pr. 1. april 2008. Forsikringen skal dække væsentlige skader, der skyldes konstruktonsfej ved opførelsen af bygningen. Forsikringen bliver obligatosrisk for bygherrer, der opfører private boliger til udlejning og erhverv.
Loven om den nye byggeskadeforsikring træder i kraft pr. 1. april 2008.

Forsikringen har til formål at dække væsentlige skader, der skyldes konstruktionsfejl ved opførelsen af bygningen. Den dækker ikke fejl og mangler såsom knirkende gulve og skæve overskabe.

Det bliver obligatorisk at tegne forsikringen for de bygherrer, der opfører private boliger til udlejning og videresalg. Er der søgt byggetilladelse til byggeriet inden 1. april 2008, behøver bygherrerne ikke tegne en byggeskadeforsikring.

Med den nye byggeskadeforsikring får forbrugerne mulighed for at gå til forsikringsselskabet for at få dækket udgifter til skader, der er omfattet af forsikringen. Selskabet vil derefter overtage sagen mod de ansvarlige - eksempelvis entreprenøren eller andre rådgivere.

Den nye byggeskadeforsikring er blevet til på baggrund af en rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut. Rapporten fra 2004 påviste, at dårligt byggeri samlet koster 12 mia. kr. om året.

Læs mere om den nye byggeskadeforsikring på Forsikring & Pensions hjemmeside

Kilde: Forsikring & Pension

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109