23948sdkhjf

Er ”DET GRÅ GULD” en joke?

Man skulle tro det - efter et halvt år i "luften" og et utal af henvendelser til virksomheder, har kun et lille antal virksomheder (ca.150) benyttet sig af denne mulighed for at ansætte voksen og kvalificeret arbejdskraft. "Det Grå Guld" har nu ca. 2.600 aktive ansøgere.
I skrivende stund er der godt 23.000 mulige potentielle arbejdsledige mellem 50 og 65 år (kilde Danmarks Statistik).

En stor del af de ledige, sad måske for 10 år siden i de stillinger som nu er ledige. Kan det virkeligt være rigtigt, at blot på grund af alder, at man ikke kan bruge deres kompetencer mere? Hvad er årsagen til, at virksomhederne ikke vil udnytte disse ressourcer? Efter alle prognoser, bliver det stadig sværere at besætte de ledige jobs. Derved går danske virksomheder glip af milliard omsætninger.

"Det Grå Guld" har forsøgt at provokere utroligt mange virksomheder. De virksomheder der er kontaktet, er blandt andre, 13 arbejdsgiver organisationer under DA. I disse "paraply" organisationer er der i alt 23.000 tilsluttede virksomheder. Om de vil benytte sig af tilbuddet om at ansætte en erfaren medarbejder - nej, der er ikke kommet blot én reaktion.

På trods af et godt indlæg, på et HR seminar i sidste uge, af direktøren i DA Henrik Bach Mortensen, om "Employment Branding", hvor han kom ind på værdierne i at fastholde arbejdsstyrken længere på arbejdsmarkedet. Så er det lidt svært, at tage nedenstående alvorligt - det på trods af, man dagligt hører hvor galt det står til med, at finde kvalificeret arbejdskraft.

Det er utroligt som arbejdsmarkedet "skriger" på arbejdskraft. Alle, politikere, topledere og HR-ansvarlige taler meget om de ressourcer der ligger i "Det Grå Guld". Tilsyneladende er det blot floskler og fraser, idet der næsten ikke er nogen der vil bruge medarbejdere der er over 50 år. Det er utroligt, når man tænker på alle de indlysende fordele der er ved at ansætte "voksne" erfarne medarbejdere.

Case
Hvis blot ca. 25-30 % af de "voksne" ledige kan komme i arbejde, enten fuldtid eller deltid, vil man i dette segment kunne hente ca. 5 - 7.000 medarbejdere. Går man et niveau under det såkaldte Grå Guld, er der ca. 8.000 ledige mellem 45 og 49 år (kilde Danmarks Statistik). Allerede ved den sidstnævnte aldersgruppe, begynder virksomhederne at "fravælge". Det må jo være på grund af alder, da det må forudsættes at kvalifikationerne er OK.

Paradoks
Det lyder utrolig, at man ikke vil ansætte medarbejdere på mellem 50 - 65 år, samtidig med at alle hilser det nyeste tiltag velkommen, med at fastholde medarbejdere, på arbejdsmarkedet, til de er 70 år.

TV2 News havde den 20. november et indslag om at DI anslår at der i december mangler ca. 70.000 på arbejdsmarkedet.

Så "kære" virksomheder skal vi ikke komme i gang nu?

Kilde: Det grå guld - www.detgraaguld.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.193