23948sdkhjf

Troldtekt vinder indpas i privaten

I takt med at den minimalistiske og rene byggestil vinder frem i privatboliger, oplever L. Hammerich A/S en markant stigende efterspørgsel på akustikregulerende Troldtekt løsninger. For med højloftede rum og hårde overflader i boligen er kunsten at kombinere god arkitektur med god akustik.
Åbne køkkenalrum, klinker eller trægulve, glas og loft til kip. Det er faste ingredienser i tidens boligcocktail, og med den moderne byggestil følger akustiske udfordringer som lang efterklangstid. L. Hammerich oplever på den baggrund en markant stigende efterspørgsel på akustikløsninger blandt private boligejere. For L. Hammerich, der igennem de seneste år har realiseret et kursskifte fra loftsplade- til systemleverandør, har den stigende interesse bekræftet, at forbrugerne ikke vil gå på kompromis med lydniveauet, når de ydre rammer er i top.

Øredøvende udfordringer
– Lydbilledet er det, der har størst indflydelse på, om det er behageligt at være i et rum. Vi bliver simpelthen trætte og forvirrede, hvis der er for mange høreindtryk, siger Peer Leth, administrerende direktør hos L. Hammerich A/S.

– Troldtekt kan kompensere akustikmæssigt for valget af øvrige materialer. En bolig skal jo ikke bare være flot, den skal også være behagelig at bo og leve i, og her spiller lyden en stor rolle, siger Peer Leth.

Han tilskriver den stigende efterspørgsel på Troldtekt, at forbrugerne ikke først bygger drømmehuset for dernæst at gå på kompromis med lydklimaet. Det gælder helårshuse såvel som sommerhuse.

Akustik og æstetik
Arkitekt Kaare Sølvsten fra arkitektfirmaet Seier+Sølvsten er én af dem, der har valgt Troldtekt som loftsbeklædning i sit nyopførte sommerhus.

– Det har et rustikt udseende, der passer godt til tidens byggestil. Og så passer det godt til mit byggeprincip: én gang og ikke mere. Når materialerne én gang er monteret, passer de sig selv, samtidig med de absorberer lyden, siger han.

Kaare Sølvsteen understreger vigtigheden af akustikregulerende tiltag, hvis man ønsker at bygge med ”hårde” materialer:

– I moderne boliger kan man opleve lyden blive kastet rundt mellem de rå overflader og udvikle sig til støj. Skal akustikken være behagelig, bør lyden møde et materiale, som ”indkapsler” den. Det har Troldtekt en god evne til.

Fakta om Troldtekt
Troldtekt er et produkt, der består af rene naturmaterialer – træ og cement. Akustikpladernes sammensætning bidrager til et sundt indeklima og gør dem velegnede til mange slags byggeri. Pladerne kan mindske støjgener i et lokale og er dermed særdeles velegnede som væg- og loftsbeklædning i skoler, institutioner, idrætshaller, industribyggeri, kontorer og ikke mindst private boliger. Troldtekt akustikløsninger er blandt de førende til at sikre en god akustik, effektiv brandsikring og et sundt indeklima.

Ny hjemmeside og nyt logo
L. Hammerichs produktpalette har gennemgået en forenkling. Alle Troldtekt produkter med hver deres forskellige tillægsfunktioner og logos er nu samlet under ét navn og logo: Troldtekt akustik. Produkt- og logoforenklingen er del af en større proces, som også omfatter en fornyelse af virksomhedens hjemmeside. Den nye hjemmeside får to indgange: privat og erhverv. Førstnævnte er lanceret pr. 1. november 2007, mens et helt nyt erhvervssite lanceres i foråret 2008..

Kilde: L. Hammerich A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093