23948sdkhjf

Dansk murerlærling fra Spjald er verdens 3. bedste

Danmark fik en tredjeplads i murerfaget og topplaceringer i flere andre fag ved de netop overståede verdensmesterskaber for lærlinge i Shizuoka i Japan. Det er danske Esben Kirk Therkildsen fra Spjald, der er verdens 3. bedste.
Den danske murerlærling Esben Kirk Therkildsen er verdens 3. bedste murerlærling. Han har vundet en bronzemedalje ved de netop overståede verdensmesterskaber for lærlinge i Shizuoka i Japan. Den danske lærling var tæt på at vinde. Kun otte point skilte ham fra Song Se Hun fra Korea, der fik 540 point i bedømmelsen. Den danske vinder er udlært i murerfirmaet Søren Jonasen A/S i Spjald og har gået på teknisk skole på Uddannelsescenter Herning.

Esben Kirk Therkilsen er i forvejen nordisk mester, og han har været igennem en omfattende træning op til deltagelsen i verdensmesterskaberne.

Han har deltaget i de åbne irske mesterskaber og været en periode i Australien, hvor han arbejdede i australsk byggefirma. Formålet med deltagelsen i Irland var at få mere erfaring i at deltage i konkurrencer, og formålet med turen til Australien var at blive fortrolig med de byggematerialer, der skulle anvendes til VM. Desuden har han haft et træningsophold på tre uger på Uddannelsescenter Herning inden deltagelsen i Japan.

Udover bronzevinderen fik tre andre danske lærlinge mere end 500 point i bedømmelse og det udløste et Diploma of Excellence til de tre. Der er mediegrafiker Svend Enevold Damsgaard fra Odense, autolakerer Mikkel Linaa Bjerg, Skjern og VVS-lærling Lui Paldrup, København.

Tre andre danske deltagere sluttede lige under den magiske grænse på 500 point i bedømmelsen af deres opgaver. Det var den danske malerlærling Stina Abild Brandstrup, Odense, konditorlærling Maja Kome Larsen, København samt møbelsnedkerlærling Lasse Kristensen, Allerød.

-Jeg er meget stolt over de danske resultater. Målet med at deltage i World Skills er at vise unge danske, hvor mange muligheder, der er i håndværksuddannelserne, og at måle det danske faglige niveau mod de bedste fra resten af verden. Resultaterne har også denne gang vist, at de danske unge med en håndværksmæssig uddannelse hører til blandt de bedste i verden, siger Formanden for DK-Skills, Jesper Juul Sørensen.

Det er eliten inden for de håndværksmæssige fag, der mødtes for at dyste om guld-, sølv- og bronzemedaljer ved World Skills. Det danske hold bestod af i alt 12 deltagere i 12 forskellige fag. i alt var der 836 unge håndværkere fra 45 lande i 48 fag - alle unge under 23 år, som har kvalificeret sig til at deltage ved at vinde regionale eller nationale mesterskaber i deres fag. World Skills afholdes hvert andet år, næste gang i 2009 i Canada.

Det danske hold rejser hjem fra Japan, torsdag den 22. november 2007.

Kilde: Foreningen af Skoleledere ved De Tekniske Skoler

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078