23948sdkhjf

Bygviden.dk med endnu flere muligheder

Bygviden.dk er en dynamisk og interaktiv portal for byggeteknisk viden, der tager udgangspunkt i brugerens dagligdag. Nu har bygviden.dk fået nyt design og - som noget nyt - temaindgang til den byggetekniske viden.
I byggeriet som i alle andre erhverv vokser kravene til løbende tilpasning af hverdagen gennem anvendelse af den nyeste viden og teknologi. Det gode håndværk er ingen statisk størrelse, men udfordres konstant af ny viden om materialer og håndtering af disse. I dag forventer byggeriets kunder, at entreprenører og håndværkere formår at tilegne sig og anvende den nyeste faglige viden.

- Det er baggrunden for bygviden.dk. Webportalen er tilpasset de udførende med deres dagligdag i centrum. Bygviden.dk fungerer som et nyttigt værktøj for virksomhederne i deres bestræbelser for at implementere fagets nye byggetekniske viden, fortæller Rikke Møller, Dansk Byggeri, der er redaktør for portalen, som er Danmarks eneste internetbaserede platform for byggeteknisk viden til håndværkeren og entreprenøren.

Bygviden.dk tilstræber at være i øjenhøjde med hverdagen og den måde, som entreprenører og håndværkere søger viden på. Og det bliver i følge Rikke Møller endnu bedre, når bygviden.dk nu går i luften med adgang til teknisk viden via temaer og et helt nyt design, der løfter hjemmesiden ind i moderne grafiske rammer, der også gør det nemmere at bruge hjemmesiden.

- Det nye bygviden.dk har de såkaldte temaer som omdrejningspunkt. Men alt hvad bygviden.dk havde og kunne før, er der stadigvæk – nu får brugerne blot noget mere. Med temaerne går vi tæt på konkrete opgaver eller situationer, så vi får en så praktisk tilgang til byggeviden som muligt.

Med tematilgangen kan brugeren få den tekniske viden præsenteret direkte på skærmen, og det sker med anvendelse af endnu flere illustrationer, skemaer og grafik end i den tidligere version.

- Brugeren får viden, som kan omsættes direkte i praksis, og samtidig er der skabt mulighed for at fordybe sig yderligere. Den tid praktikeren skal bruge på at skaffe sig ny viden regnes kun for produktiv, hvis resultatet kan omdannes direkte til en bedre praksis. Der er hverken tid eller tradition for at fordybe sig i længere faglige udredninger.

Den nye version af bygviden.dk giver brugerne mulighed for selv at oprette temaer. De kan for eksempel lave links til kilder på bygviden.dk, til andre steder på internettet og til deres egne dokumenter.

- Mange af vores brugere har efterspurgt denne form for interaktivitet på bygviden.dk. Det kan for eksempel være en entreprenør, der ønsker at samle præcis den byggetekniske viden, som medarbejderne skal arbejde efter. Det vil nu være muligt på bygviden.dk, slutter Rikke Møller.

Fakta
- Bygviden.dk har næsten 11.000 unikke besøgende om måneden.

- Alle virksomheder (og deres medarbejdere), der er medlem af enten Dansk Byggeri, Foreningen af Rådgivende Ingeniører eller Danske Arkitektvirksomheder, har log in til bygviden.dk.


Kilde: Dansk Byggeri - www.bygviden.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094