23948sdkhjf

Varmende vindue hædres

Pro Tec Vinduer får bladet Ingeniørens Produktpris for et nyudviklet vindue, der fungerer som en radiator. Virksomheden ser frem til en dansk eksportsucces
Det prisbelønnede vindue, Pro Tec 7, gør det muligt for boligejerne at skrue ned for radiatoren, fordi vinduet giver mere varme til boligen, end det taber. Hvor vinduer normalt er hovedsynderen på varmeregningen, giver det nye vindues højisolerende vinduesrammer en så stor glasflade, at boligejerne kan glæde sig over et tilskud af varme til boligen på grund af det store lysindfald, siger Pro Tecs direktør Bjarne Haulrik

- Vores nye vindue isolerer dobbelt så meget som traditionelle lavenergivinduer på markedet. Med Pro Tec 7 er det muligt at reducere behovet for opvarmning af rummet med op til 52 % sammenlignet med traditionelle moderne lavenergivinduer. Det giver en besparelse på boligens varmeregning og reducerer CO2 miljøbelastningen betragteligt. Derfor er vi sikre på, at vinduet bliver en succes, også på eksportmarkedet, siger Bjarne Haulrik, der glæder sig over Ingeniørens skulderklap til produktet.

Udviklingsfolkene bag det nye vindue satte sig som mål, at vinduet skulle være helt frit for de kuldebroer, der koster varme og giver kondensvand på indersiden af ruden. Op mod halvdelen af den energi, der bruges til opvarmning af nyere bygninger i Danmark forsvinder som varmetab gennem vinduer og døre, hvor især ramme- og karmkonstruktionerne indtil nu har været dårligt isolerende og væsentligt dårligere end selve glasset.

- Pro Tec 7 har så gode isolerende egenskaber, at den samlede vindueskonstruktions såkaldte U-værdi kommer ned på 0,76 W/m2K. Dermed er vi langt foran de nye krav i det danske bygningsreglement og i reglementerne i resten af Europa, hvor man i øjeblikket skærper kravene til U-værdien, siger Bjarne Haulrik.

Passer til moderne arkitektur
Vinduessystemet er designet, så dobbeltkarme og klodsede konstruktioner helt undgås. Herved får man et slankt og elegant udtryk på bygningens facade, der passer godt til den skandinaviske arkitektur, men også bliver modtaget positivt i andre europæiske lande.

- Arkitekterne får handlefrihed. De kan realisere deres designønsker uden at bryde den varmetabsramme, som de nye skærpede krav sætter. Som arkitekt kan man derfor fortsat vælge vinduesfacader med store glasarealer, hvor synet ikke brydes af dobbeltkarme og adskillelsen mellem ude og inde næsten forsvinder, siger Bjarne Haulrik

Vinduet Pro Tec 7 er fremstillet af profiler i glasfiberarmeret komposit, GRP. GRP har gjort det muligt at udvikle et slankt og elegant vindue, som samtidig har en exceptionel lav U-værdi.


Kilde: Pro Tec Vinduer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095