23948sdkhjf

Dansk Byggeri om dansk byggeri i regeringsgrundlaget

Dansk Byggeri tager positivt imod det nye regeringsgrundlag, som indeholder mange gode takter. Men organisationen havde gerne set, at der blev taget hul på en skattereform med det samme, ligesom Kattegatforbindelsen mangler
- Regeringen lovede i valgkampen, at kvalitetsreformen skulle bruges på at gøre noget ved velfærdens rammer, bl.a. renovering af skoler, plejehjem og sygehuse. Det er der i høj grad behov for. Vore beregninger viser, at der er et vedligeholdelsesefterslæb på mindst 10 milliarder kr. alene på de kommunale bygninger, så der er virkelig behov for en stor indsats, hvis valgløfterne skal indfries, siger Vibeke Gaardsholt, afdelingschef i Dansk Byggeri, og understreger, at Dansk Byggeri vil følge regeringens arbejde med kvalitetsreformen tæt.

Et af de største problemer for dansk erhvervsliv er manglen på kvalificeret arbejdskraft, og her har Dansk Byggeri flere gange påpeget, at der stadig er behov for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Regeringens plan fra før valget bliver nu en del af regeringsgrundlaget, og det glæder Dansk Byggeri:

- Samtidig er der behov for en langt større indsats for at fastholde den udenlandske arbejdskraft, siger Vibeke Gaardsholt, der mener, at regeringens forslag er et godt bidrag til at nå målet.

- Arbejdskraft handler også om skat, og selvom vi helst havde set, at regeringen i sit grundlag allerede nu gik i gang med at sænke skatten på arbejde, så er vi tilfredse med, at Skattekommissionen ikke kan blive en syltekrukke. Der er udløbsdato på, og vi forventer, at der senest i 2009 vil blive gennemført de nødvendige skattereformer, der kan være med til at sikre, at der også er tilstrækkelig arbejdskraft i fremtiden, siger Vibeke Gaardsholt.

Vibeke Gaardsholt savner et af valgkampens store temaer: Kattegatforbindelsen.

- Vores analyser viser entydigt, at behovet for en forbindelse over Kattegat er til stede. Men man bygger ikke en bro på et par år. Det tager lang tid, og derfor er det vigtigt, at man er ude i god tid med planlægningsarbejdet.

- Vi har foreslået regeringen, at de allerede næste år satte gang i en forundersøgelse, som kunne danne grundlag for en endelig beslutning, og derfor er vi skuffede over, at regeringen helt har overset dette, slutter Vibeke Gaardsholt.


Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109