23948sdkhjf

NCC lukker tabsgivende husfabrik

NCC skrotter udviklingsprojektet NCC Komplett. Det kan ikke betale sig at producere huse på fabrik, har bestyrelsen for NCC AB konkluderet. Fabriksbyggeriet har kostet NCC-koncernen omkring en milliard svenske kroner i investeringer og andre omkostninger.
NCC lukker sine fabrikker i Hallstahammar og Solna, hvor 200 ansatte siden maj 2006 har produceret huse på samlebånd. De berøres alle af lukningen.

Projektet NCC Komplett, der skulle producere huse på samlebånd langt billigere end på byggepladsen,lukkes, eftersom det ikke har været muligt at opnå de store besparelser, som man havde regnet med.

I september 2002 startede NCC arbejdet med industrialiseringsprocessen af hus-byggeri. I maj 2006 præsenterede NCC et nyt og delvist patenteret byggesystem for offenligheden. Systemet gik under navnet NNC Komplett.

- NCCs satsning på industrielt byggeri var vigtig for NCC og hele byggebranchen. NCC Komplett skulle sænke byggeomkostningerne radikalt. Det har i dag vist sig ikke at holde stik. Det er langt sværere, tager længere tid og koster langt mere, end vi havde regnet med. Projeket har dog givet os vigtige erfaringer, der på sigt giver os konkurrencemæssige fordele. Sammenlagt har NCC på fem år investeret godt 1 mia. sek. i projeket, fortæller NCC’s koncernchef Olle Ehrlén i en pressemeddelelse.

NCC’s bestyrelse besluttede på en ekstraordinær generalforsamling den 21. november, at man ikke længere kunne forsvare det tabsgivende projekt. Beslutningen indebærer, at koncernens fabrikker i Hallstahammar og Solna lukkes i maj 2008, når de sidste moduler forlader fabrikken.

Samtlige af de 200 ansatte afskediges efterfølgende, men NCC vil i de kommende måneder hjælpe de ansatte med at finde nye jobs.

Satsningen NCC Komplett kommer til at belaste NCC-koncernens resultat for perioden januar-september 2007 med 342 mio. sek.

Kilde: NCC AB

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113