23948sdkhjf

Wavin køber betydelig aktør på det tyrkiske marked

Wavin, Europas førende leverandør af plastrørssystemer, meddeler i dag, at der er indgået en aftale med Sabanci Group om at købe Pilsa Plastic, der er en stor tyrkisk producent af plastrør og plastfittings. I 2007 er Pilsas forventede omsætning på omkring 125 mio. dollars.
Leverandør af plastrørssystemer Wavin køber tyrkiske Pilsa Plastic.

Købesummen beløber sig til 82 mio. dollars, som finansieres af eksisterende finansieringsinstitutter. Wavin forhandler netop nu med potentielle samarbejdspartnere, som måske vil deltage med en aktie-minoritet.

Wavins CEO, Phillip Houben, kommenterer:

- Pilsa er et strategisk vigtigt opkøb for Wavin-koncernen. Som en af de første internationale virksomheder i branchen på de Central- og Østeuropæiske markeder har Wavin opbygget stærke markedslederpositioner i mange af disse hurtigtvoksende økonomier. Opkøbet af Pilsa giver Wavin en fantastisk mulighed for at drage fordel af den positive økonomiske udvikling i Tyrkiet og de omgivende lande. Virksomheden er en betydelig aktør på sit hjemmemarked og har stærke eksportpositioner i flere Central- og Østeuropæiske lande. Vi forventer, at opkøbet vil have en positiv effekt på aktieværdien.

Pilsa Plastic har 390 medarbejdere, og selskabet genererer cirka halvdelen af sin omsætning fra afløbsbranchen og den anden halvdel fra vvs-branchen. Virksomheden er beliggende i Adana og har siden 1971 været en del af Sabanci Group, der er Tyrkiets ledende industrielle og finansielle multivirksomhed.

Opkøbet er underkastet særlige betingelser, herunder alle nødvendige godkendelser og tilladelser. Når disse betingelser er opfyldt, forventes opkøbet afsluttet i slutningen af 2007 eller i starten af 2008.

Om Wavin
Wavin er den førende leverandør af plastrørssystemer i Europa. Virksomheden leverer det essentielle: adgang til rent drikkevand og bortledning af spilde- og regnvand på miljørigtig vis. Desuden bruges Wavins produkter til at forsyne mennesker med gas, el, centralvarme og gulvvarme i boliger og industri. Wavins hovedkvarter er placeret i Zwolle i Holland, og selskabet er repræsenteret i 27 lande i Europa med fabrikker i 16 af disse.

Virksomheden beskæftiger 6.700 medarbejdere og havde i 2006 en omsætning på 1,5 mia. euro. Uden for Europa har virksomheden et globalt netværk af mere end 120 agenter, licenstagere m.v. Wavin er noteret på børsen i Amsterdam.

Kilde: Wavin - www.wavin.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093