23948sdkhjf

Ubudne gæster på byggepladserne

Onsdag morgen vil en række byggepladser få ubudne gæster, idet aktivister fra gruppen Byggefagenes Samvirke har planlagt uanmeldte besøg. Dansk Byggeri har til medlemmerne oplyst, at aktivisterne ikke har adgang uden foregående aftale med byggepladsledelsen.
Dansk Byggeri fik tirsdag oplyst, at aktivistgruppen Byggefagenes Samvirke i København onsdag den 28. november har planlagt en storstilet aktion med uanmeldte besøg på københavnske byggearbejdspladser. Det er ikke oplyst, hvad formålet med byggepladsbesøgene er. Men efter dansk lovgivning er det Arbejdstilsynets og Politiets opgave at kontrollere forholdene på landets byggepladser.

Det er naturligvis vigtigt, at forholdene på hver enkelt byggeplads er i overensstemmelse med de gældende regler, og at ingen udsættes for fare. Kontrol og vejledning kan i visse situationer være nødvendig, men det skal da foregå lovligt og af de myndigheder, som lovgivningen har bemyndiget hertil.

I et brev til medlemsvirksomhederne i hovedstadsområdet skriver Dansk Byggeri,

- at byggepladser er privat område, og at adgang hertil for uvedkommende kun er tilladt efter forudgående aftale med byggepladsledelsen. Repræsentanter for fagforeninger er i denne henseende at betragte som uvedkommende og har derfor ikke uden videre adgang til pladserne eller adgang til at kontrollere noget som helst eller forstyrre arbejdet på pladsen.

Dansk Byggeri har ved forårets overenskomstforhandlinger indgået aftaler med forbundene i BAT-kartellet om en fælles indsats på arbejdsmiljøområdet med det formål at få nedbragt antallet af arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen. Byggefagenes Samvirke er ikke part i disse aftaler, og er ikke en organisation med hvem, der kan indgås forpligtende aftaler om overenskomstmæssige forhold.

Det er Dansk Byggeris opfattelse, at ensidige kampagner ikke ændrer meget på parternes adfærd, måske i værste fald virker modsat. En fælles dialog er nødvendig, hvis det skal lykkes at få alle byggeriets aktører til afgørende at ændre holdning til det daglige arbejdsmiljø.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094