23948sdkhjf

S.A. Granit stiller krav til kineserne

Randrusianske S.A. Granit importerer granit fra Kina, og det vil man gerne blive ved med. Derfor er virksomheden nu klar med en plan, der skal være med til at forbedre forholdene i de kinesiske granitbrud.
For en måned siden kom de kummerlige forhold i kinesiske granitbrud i danskernes søgelys. Det kom nemlig frem, at danskerne er storforbrugere af kinesisk granit, brudt under forfærdelige og livsfarlige forhold.

Det randrusianske firma S.A. Granit blev dengang kritiseret kraftigt for sin import af granitten, men virksomheden har hele tiden lagt vægt på, at leverandørerne i Kina skulle overholde den lokale lovgivning. Og nu har man altså udarbejdet en decideret liste med 10 krav, der skal opfyldes af leverandørerne for at kunne samarbejde med S.A. Granit.

Kravene skal være opfyldt inden udgangen af 2008 eller ophører samarbejdet.

De 10 krav dækker bredt – den lokale lovgivning skal overholdes, børnearbejde er forbudt etc. I Kina er den slags ikke en selvfølge, eftersom landet er 30-40 år bagud i forhold til Danmark.

- Jeg er godt klar over at det er et 3. verdensland, og det er tydeligt, at de har det meget værre end os. Men den udvikling, jeg har set i løbet af den tid, vi har været i landet, er enorm. Det bliver bedre dag for dag, siger direktør Ole Sørensen til Randers Amts Avis.

S.A. Granit indleder ikke nye samarbejder med leverandører, der ikke kan opfylde alle ti krav.

Kilde: Randers Amts Avis

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219