23948sdkhjf

AMU-centre klar med uddannelser på fremmedsprog

Fire store AMU-centre går nu sammen om at sikre, at arbejdskraft fra udlandet kan følge bl.a. lovpligtige certifikatuddannelser på engelsk, tysk og polsk.
Opgaven bliver ikke helt enkel, men hos AMU Fyn, AMU Vest, AMU Syd og AMU Nordjylland er der enighed om, at den skal løses. De fire store AMU-centre har besluttet at tilbyde udenlandsk arbejdskraft en række certifikatuddannelser og øvrige uddannelser på engelsk, tysk eller polsk. Skulle der være behov for at tænke i andre sprog, er centrene klar til at undersøge mulighederne.

- Vi finder det vigtigt at bistå virksomhederne i deres bestræbelser på at rekruttere veluddannet arbejdskraft, hvad enten den er dansk eller udenlandsk. Det sidste par år har manglen på arbejdskraft affødt et stort behov for at rekruttere medarbejdere fra udlandet. Disse medarbejdere skal selvfølgelig sikres de nødvendige uddannelser, så de på linje med deres danske kolleger kan udføre arbejdsopgaverne lovgivningsmæssigt og sikkerhedsmæssigt korrekt, siger direktør Lars Bo Breddam, AMU Nordjylland.

Det er en lovændring fra august i år, der gør det muligt for centrene at udbyde uddannelser på fremmedsprog. De fire AMU-centre lægger ud med at udbyde de lovpligtige certifikatuddannelser inden for epoxy, gaffeltruck, stillads, anhugning, kran C og svejsning. Hertil kommer uddannelser inden for plast og gartneri. Centrene er indstillede på også at hjælpe virksomheder, der måtte have andre behov for uddannelse af udenlandske medarbejdere.

- Da der skal dannes specielle hold for de udenlandske kursister, er det nødvendigt at koordinere opgaven og samarbejde tæt centrene imellem. Det er ressourcekrævende at oversætte undervisningsmaterialer og finde tolke og tosprogede undervisere inden for fagområderne. Virksomhederne må derfor være indstillede på, at deres medarbejdere ikke altid kan få den ønskede uddannelse på det nærmeste AMU-center. Vi mener dog, at geografien spiller en mindre rolle sammenholdt med, at de udenlandske medarbejdere bliver i stand til at arbejde på samme sikkerheds- og kvalitetsmæssige niveau som de danske, siger Lars Bo Breddam.

Reglerne for deltagerbetaling, godtgørelse af løntab og indkvartering er ens for danskere og udlændinge, der er ansat i danske virksomheder. Derfor er det ganske enkelt for virksomhederne at gøre brug af den ny mulighed.

Nedenstående kan kontaktes for yderligere information:
Direktør Ove G. Dalby, AMU Fyn, tlf. 66 13 66 70
Direktør Mogens Jørgensen, AMU Syd, Tlf. 76 37 37 37
Direktør Atly Sylvestersen, AMU Vest, Tlf. 79 14 03 22
Direktør Lars Bo Breddam, AMU Nordjylland, Tlf. 96 33 22 11

Kilde: AMU Nordjylland

Læs mere om: AMU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14