23948sdkhjf

Kontant afstraffelse for sort arbejde

Virksomheder, der bliver taget i at udføre sort arbejde, skal fremover opleve lyn-justits på området. Hammeren skal falde omgående, mener skatteministeren.
Skatteminister Kristian Jensen (V) mener, at der går for lang tid fra, at en virksomhed bliver taget i sort arbejde til straffen falder. Et nyt lovforslag skal sørge for lyn-justits på området.

- Der er behov for, at de virksomheder, der bliver taget, konsekvent mærker en straf, når vi er på besøg. Hvis en virksomhed modarbejder os og forsinker sagen via domstolene, så kan der gå meget lang tid, fra vi besøger dem, til der ligger et endeligt bødeforlæg, som de skal betale. Det virker stærkt demotiverende for de ærlige forretninger, så den tid vil vi gerne forkorte, siger Kristian Jensen til dagbaldet Børsen.

Byggebranchen fører i konkurrrencen om måneskinsarbejde, selvom der for nylig er sket et lille dyk i tallet for sort arbejde. Det skyldes simpelthen manglende tid. Håndværkerne har haft så travlt i dagtimerne på deres regulære arbejde, at der ikke har været tid til at udføre sort arbejde.

Forsker i sort arbejde Claus Larsen i Rockwool Fondens Forskningsenhed oplyser, at det sorte arbejde i Danmark svarer til 3% af bruttonationalproduktet eller omkring 46 mia. kr., hvis det veksles til hvide timer.



Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141