23948sdkhjf

MT Højgaard sælger kranvirksomhed

Familien Enggaard har med virkning pr. 29. november 2007 købt MT Højgaards andel på 50% i kranvirksomheden BMS. Siden 2004 har familien og MT Højgaard hver ejet 50% af virksomheden.
BMS har i mere end 50 år været en markant spiller på markedet for mobilkraner i Danmark og senere Skandinavien.

Der ligger en spændende opgave foran BMS for i fremtiden at fastholde og udvikle sin position som Skandinaviens førende virksomhed inden for udlejning af kraner og lifte.

- Salget af vores ejerandel i BMS på 50% sker i overensstemmelse med vores strategi om afhændelse af aktiviteter, som falder uden for MT Højgaards strategiske fokus, og vi derfor ikke længere er den bedste ejer.

- Vi har derfor valgt at sælge vores andel til familien Enggaard, som i forvejen ejede 50% af BMS. Med salget til Enggaard-familien ved vi, at den stolte tradition inden for mobilkraner med fokus på kvalitet og sikkerhed vil fortsætte. Efter salget vil vi som hidtil have et tæt samarbejde med BMS på en lang række af vores projekter, fortæller adm. koncerndirektør Kristian May.

- Vi har været glade for det delte ejerskab med MT Højgaard, og vi vil fortsat videreudvikle BMS' position som Skandinaviens førende kranvirksomhed. Der ligger en spændende opgave foran os med at fastholde og udvikle vores strategi om at være førende på det skandinaviske marked, siger Jens Enggaard, medejer af BMS.

BMS råder over mere end 1.000 lifte, 125 mobilkraner, 80 lastbiler og 25.000 køreplader. Mere end 380 medarbejdere er i dag beskæftiget i virksomheden.

BMS blev stiftet i 1953 med Marshall hjælp som økonomisk fundament. BMS står for Byggeriets Maskin Stationer. I 1955 blev den første mobilkran med en løfteevne på 6 tons købt.

I dag har virksomhedens største mobilkran en løfteevne på 600 tons. Virksomheden har depoter i Rødovre, Holstebro, Herning, Odense, Kolding, Esbjerg, Århus, Aalborg, Haderslev samt Helsingborg og Malmø i Sverige. Hovedkontoret ligger i Rødovre.

Kilde: MT Højgaard A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125