23948sdkhjf

Lovkrav til fejlstrømsafbrydere i boliger & erhvervsbyggeri

Den 1. juli 2008 træder nye lovkrav til fejlstrømsafbrydere i kraft. Ifølge de nye lovkrav skal alle bygninger – boliger som erhvervsbygninger – have installeret en HPFI- eller HFIafbryder. Selvom der endnu er et stykke tid til, bør man, ifølge NH Gruppen A/S i Roskilde, tage fat på udskiftningerne allerede nu, for at undgå flaskehalse.
Bedre personbeskyttelse med HPFI-afbrydere
I alle nybyggerier installeres HPFI-afbrydere som standard, og har man allerede en fungerende HFIafbryder er denne også lovlig efter 1. juli 2008. Men ifølge stærkstrømsingeniør Rune Kristensen fra NH Gruppen, kan man med fordel udskifte sine gamle HFI-afbrydere med HPFI-afbrydere.

- HPFI-afbrydere giver en bedre personbeskyttelse, idet de også reagerer på fejlstrømme, der kan opstå i brugsgenstande som eks. vaskemaskiner, lysdæmpere eller computere. En afbryder, kan i sidste instans redde liv, hvis der skulle opstå en fejl i elektriske apparater. Og vil man være helt sikker på hurtig frakobling i alle tilfælde af fejlstrømme, bør man skifte til en HPFI-afbryder.

Er man i tvivl om, hvor vidt den eksisterende afbryder opfylder den nye lov, kan man ifølge Rune Kristensen få sin el-installatør til at teste afbryderen, før man tager beslutning om en eventuel udskiftning.

Kom først i køen og undgå flaskehalse
- Afbrydere må kun installeres af autoriserede el-installatører. Vi ved af erfaring, at mange først får taget aktion på nye lovkrav i sidste øjeblik, og derfor risikerer at løbe ind i flaskehalse hos installatørerne. Derfor opfordrer vi til – selvom der endnu er lang tid til skæringsdatoen – at man hurtigst muligt får tjekket op på, om der skal skiftes afbrydere eller om de eksisterende blot skal testes, og at man får aftalt tid med det samme, slutter Rune Kristensen.

Vær sikker på at afbryderen virker
Ved installation af en HPFI-afbryder bør man sørge for at få el-installatøren til at vise, hvordan den betjenes og afprøves. En afbryder skal afprøves et par gange om året, så det sikres at den slår fra ved tryk på prøveknappen – noget man med fordel kan gøre i forbindelse med overgang til sommer- og vintertid, hvor der alligevel skal stilles på urene.

Læs mere om HPFI-afbrydere på NH Gruppens hjemmeside www.nh.dk , hvor det også er muligt at downloade Sikkerhedsstyrelsens pjece om de nye lovkrav.

Kilde: NH Gruppen A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079