23948sdkhjf

Fald i byggesektorens forventninger

Bygge- og anlægssektorens forventninger til de kommende tre måneder er faldet fra 7% i oktober til 4% i november, korrigeret for sæsonudsving. Trods faldet fra oktober til november er byggeriets forventninger fortsat positive, men mindre positive end på samme tidspunkt sidste år.
Den sæsonkorrigerede indikator for beskæftigelse er faldet fra 4% til 2%, mens indikatoren for omsætning er faldet fra 8% til 7%. Indikatoren for ordrebeholdning er faldet fra 11 til 6%.

Stadig stor mangel på arbejdskraft
Virksomheder, der repræsenterer 33% af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyste ved udgangen af oktober, at mangel på arbejdskraft var årsag til produktionsbegræns-ninger. Det er et fald i forhold til sidste måned, hvor det tilsvarende tal var 38%.

Den faktiske udvikling dårligere end forventet
Samlet set vurderer bygge- og anlægssektoren, at den faktiske udvikling for beskæftigelse og omsætning for perioden august til oktober har været dårligere end forventet. For vvs-installatører, glarmestre samt anden bygge- og anlægsvirksomhed har den faktiske udvikling i beskæftigelsen og omsætning dog været bedre end forventet.

Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094