23948sdkhjf

MT Højgaard med svar på tiltale

Det fremgik i går i pressen, at MT Højgaard, der har bygget DR’s nye nyhedshus, havde vedkendt sig ansvaret for det piv-utætte byggeri. Nu sender entreprenør-giganten ansvaret for facadefejlene videre til DR’s rådgivere.
MT Højgaard siger i dag, at DR’s nyhedshus er et stort fejlramt eksperiment. I går kom det frem, at entreprenøren havde vedkendt sig ansvaret for det utætte byggeri. Nu sendes sorteper videre til DR’s rådgivere.

MT Højgaard kan fortælle om fejlfyldte statistiske udregninger fra rådgiverens hånd.
- Vi har fået en række tekniske oplysninger om, hvad de forskellige komponenter skal kunne bære, og hvor stærk konstruktionen skal være. Vi har afleveret det, vi er blevet bedt om. Nu må vi se, om de projekterendes oplysninger har været gode nok, siger Jens Bak-Nyhus, koncerndirektør i MT Højgaard.

I fredags udnævnte projektdirektør i DR Byen Finn Gjørret MT Højgaard som den ansvarlige for de mange fejl på facaden af det spetakulære byggeri. Endvidere fortæller han, at MT Højgaard ved afleveringsforretningen for 11 måneder siden erkendte ansvaret. Det benægter Jens Bak-Nyhus.

MT Højgaard har kun vedkendt sig ansvaret for utætte røglemme og mener i øvrigt, at byggeriet er et stort eksperiment, hvilket har medført de mange fejl og mangler. Derudover har DR heller ikke juridisk belæg for at bortvise MT Højgaard, lyder det fra entreprenøren.

For at afklare, hvem der sidder med sorteper, blev der for halvanden uge siden foretaget syn og skøn på nederste facadeafsnit. Rapporten, der afslører grænsefladerne mellem entreprenør, bygherre og rådgiver, ventes færdig om et par dage.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127