23948sdkhjf

Hvorfor en stresspolitik? 10 gode grunde!

Det bliver mere og mere almindeligt med en stresspolitik. Om få år vil alle virksomheder have en. Stresspolitik vil være lige så naturligt, som alkoholpolitik er i dag.
Stressekspert og forfatter Bjarne Toftegård har samlet sine mange erfaringer med at hjælpe virksomheder, der ønsker at forebygge og reducere stress, i en ny lille bog: "Hvordan man laver en stresspolitik", som i sidste uge udkom fra forlaget Go'Bog.

Der er 10 gode grunde til at lave en effektiv stresspolitik.

1. Stress er et vilkår i stort set alle danske virksomheder og i privatlivet. I dag er det ikke et spørgsmål, om der findes stress, men snarere, hvor meget stress, der er. En god stresspolitik er både forebyggende og afhjælpende.

2. En stresspolitik kan være med til at fastholde medarbejdere. Stress er nemlig en væsentlig faktor for manges overvejelse til at skifte arbejde.

3. Hvis virksomheden først har et rygte som en stressende arbejdsplads, kan det være vanskeligt at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

4. Stress påvirker det psykiske arbejdsmiljø i negativ retning. I værste fald oplever virksomheder en dominoeffekt, hvor medarbejdere bliver syge eller flygter væk på stribe.

5. Stress reducerer medarbejdernes effektivitet og gør, at de begår flere fejl. En effektiv indsats mod stress er således med til at øge effektiviteten og reducere antallet af fejl.

6. En stresset person vil reagere anderledes over for andre mennesker, end når vedkommende ikke er stresset. Overskud, overblik og overbærenhed reduceres. En indsats mod stress giver en højere kunde-/brugertilfredshed.

7. Op imod en fjerdedel af alt sygefravær er relateret til stress. En effektiv indsats mod stress vil reducere sygefraværet.

8. En sygemelding på grund af et stresssammenbrud varer ofte to til fire måneder. Ved mere alvorlig stress kan det tage væsentlig længere tid.

9. En indsats mod stress er af fælles interesse for både virksomheden og medarbejderne. Langvarig stress har både store menneskelige konsekvenser og konsekvenser for virksomheden.

10. Stressreducerende tiltag er en god investering. Omkostningerne ved at forebygge og afhjælpe stress er små i forhold til de konsekvenser, det har ikke at gøre noget.

Bogen beskriver fordele ved en stresspolitik, principperne i en stresspolitik, en trin for trin beskrivelse af, hvordan man udarbejder en stresspolitik og giver et konkret eksempel på en stresspolitik.

- Bogen er ment som en konkret hjælp til at udarbejde en stresspolitik eller til at forbedre en eksisterende stresspolitik, udtaler Bjarne Toftegård.

Kilde: Forebyg stress - www.forebygstress.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095