23948sdkhjf

Godt dækket ind med (Rhein)zink!

Blyforbruget til inddækninger, f.eks. til kviste, skorstene, ovenlysvinduer og andre formål, ligger på 2.700-3.500 tons/år, og det belaster miljøet unødigt. Med en skønnet levetid på 60-75 år har inddækningszink samme holdbarhed som bly og kan derfor nemt erstatte det miljøfarlige bly.
Det miljøfarlige bly skal helt ud af byggeriet, men vanetænkning og gamle byggetraditioner betyder, at mange håndværkere stadig anvender bly til f.eks. inddækninger omkring skorstene og ved taggennemføringer. Men med ny lovgivning skal håndværkerne nu til at arbejde mere miljørigtigt.

Blyforbruget til inddækninger, f.eks. til kviste, skorstene, ovenlysvinduer og andre formål, ligger på 2.700-3.500 tons/år, og det belaster miljøet unødigt. Der markedsføres en række produkter, der umiddelbart kan erstatte det miljøfarlige bly, men zink anses af fagfolk, som et af de bedste alternativer. Med en skønnet levetid på 60-75 år har inddækningszink samme holdbarhed som bly og med en merpris på kun ca. 16 %, er zink uovertruffen.
Derudover har zink den egenskab, at det patinerer smukt. Over tid får inddækningszinken samme farve som f.eks. den zinkbeklædte kvist og zinktagrenden, og det betyder at tagfladen fremstår mere homogen, end hvis der anvendes forskellige inddækningsmaterialer.

Nemt at arbejde med
Inddækningszink er nemt at arbejde med; dels pga. den lave vægt men også pga. den gode formbarhed der forbedres yderligere ved let opvarmning inden bukningen. Efter at inddækningszinken er tildannet, er den med sin stivhed meget formstabil.

Voksende miljøbevidsthed
Byggebranchen er meget konservativ, og med en vis træghed tager det tid at indføre nye miljøtiltag. Martin Tholstrup, Atticgroup:

- Det er tilfredsstillende at arbejde med inddækningszink i stedet for bly. Af miljømæssige årsager har vi de sidste seks år arbejdet med inddækningszink, og vi mærker en stigende interesse for dette materiale fra vores kunder.

Fakta
Bly skader miljøet, da det langsomt bliver udvasket fra tagfladerne og ender i grundvandet. Fra 1. nov. 2007 indførte tidl. miljøminister Conni Hedegaard et totalforbud mod anvendelse af bly i byggeriet. Forbudet gælder også ombygninger og renoveringer som hidtil har været lovligt iflg. Blybekendtgørelsen fra 2006.


Kilde: Rheinzink - www.rheinzink.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109