23948sdkhjf

Dansk Byggeri advarer mod finanspolitisk stramning

Alle pejlemærker for boligmarkedet vender nedad, og der er udsigt til en opbremsning i byggeaktiviteten. En finanspolitisk stramning vil derfor være forkert, advarer Dansk Byggeri.
Den seneste uges diskussion om behovet for en finanspolitisk stramning får ny næring med forsiden af Børsen i dag. Her konkluderer OECD, at der er behov for en finanspolitisk stramning, hvis en overophedning af dansk økonomi skal undgås.

Dansk Byggeri er enige med OECD i, at det ikke er betimeligt at føre ekspansiv finanspolitik på et tidspunkt, hvor dansk økonomi befinder sig på kapacitetsgrænsen. Men en direkte finanspolitisk opstramning på et tidspunkt, hvor alle pejlemærker for boligmarkedet peger nedad, og hvor der er udsigt til en opbremsning i byggeaktiviteten, må der advares mod.

Historien har lært os, at det kan være rigtig svært at fastsætte både det rigtige tidspunkt og den rigtige størrelse på et finanspolitisk indgreb. I værste fald kan en uheldig timet og doseret finanspolitik medvirke til at forstærke en allerede igangværende konjunkturnedgang. Med den udvikling, man i øjeblikket kan konstatere på boligmarkedet, er der al mulig grund til at mane til varsomhed omkring et finanspolitisk indgreb. Is i maven og en finanslov, der ikke medvirker til at skubbe den økonomiske aktivitet hverken op eller ned, er det råd, som Dansk Byggeri gerne vil give regeringen om finanspolitikken på nuværende tidspunkt.


Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172