23948sdkhjf

Skovbo overtages af Fiskarhedenvillan

Fiskarhedenvillan overtager de sunde aktiviteter i Skovbo A/S i Børkop, der er begæret konkurs. Køberne af cirka 60 træhuse på kontrakt med Skovbo får dermed deres nye huse uden at tabe penge eller betale merpris. Fiskarhedenvillan er et succesrigt svensk træhusfirma, som tidligere i år blev overtaget af kapitalfonden Polaris Private Equity.
Svenske Fiskarhedenvillan AB køber de sunde aktiviteter i det konkursbegærede byggeselskab Skovbo A/S. Skovbo markedsfører enfamiliehuse i træ som selvbyg eller medbyg løsninger. Desuden har Skovbo de senere år markedsført træhuse i totalbyggeri.

Fiskarhedenvillan er en af de førende og hurtigst voksende svenske leverandører af træhuse og blev tidligere i år overtaget af den danske kapitalfond Polaris Private Equity. De overtagne kontrakter bliver overført til et dansk datterselskab af Fiskarhedenvillan, som dermed får fodfæste på det danske marked for enfamiliehuse.

Fiskarhedenvillan overtager cirka 60 af Skovbos nuværende byggekontrakter, der er jævnt fordelt over hele landet.

- Fiskarhedenvillan har ikke tidligere haft aktiviteter i Danmark, men ved at overtage de sunde aktiviteter i Skovbo får vi en god start på vores ambition om også at blive en stærk leverandør af træhuse i Danmark, siger Ants Suurkuusk, der bliver administrerende direktør i det danske selskab. Han har 40 års erfaring fra den svenske byggeindustri, blandt andet som mangeårig administrerende direktør i Myresjöhuset. Han er i dag bestyrelsesformand for Fiskarhedenvillan. Ledelsen af det nye selskab består herefter af Ants Suurkuusk og økonomidirektør Mathias Bendesen Møller.

Poul Plougmann, blandt andet tidligere direktør i Lego, har i knapt et år arbejdet som rådgiver med at rette op på problemerne i Skovbo A/S.

- Grundlæggende er Skovbo en virksomhed med fremragende medarbejdere og attraktive produkter. Men der er begået fejl, som ikke kunne rettes hurtigt nok til, at hele virksomheden kunne reddes. Nu får den sunde del af virksomheden en ny kapitalstærk ejer og en administrerende direktør med stor ekspertise i ledelse af denne type virksomhed, siger Poul Plougmann, der fortsat vil stå til rådighed for at sikre det nye selskab en god start.

- Fiskarhedenvillans speciale er at levere byggekomponenter i træ til selvbyggere eller medbyggere. Derfor vil køberne af de overtagne kontrakter få et hus i mindst samme kvalitet, som Skovbo har solgt dem, siger Ants Suurkuusk.

Køberne af de byggekontrakter, som Fiskarhedenvillan overtager, får ingen ekstra udgifter ved deres byggeri. Sidst i november, lige inden Skovbo blev begæret konkurs, har enkelte kunder forudbetalt op til 250.000 kr. til Skovbo. De penge er gået ind i konkursboet og ville være tabt, hvis ikke byggekontrakterne var overtaget af Fiskarhedenvillans selskab.

- Ved at overføre og udnytte Fiskarhedenvillans særlige logistiske kompetencer til det danske selskab og ved at tilføre den nødvendige kapital, giver vi det danske selskab en god start på aktiviteterne i Danmark, siger managing partner i Polaris, Jan Johan Kühl.

Fiskarhedenvillan har afstået fra at købe de cirka 30 projekter i totalbyggeri, som Skovbo har sat i gang men endnu ikke færdiggjort. De forbliver i det konkursbegærede selskab.

- Fiskarhedenvillans ekspertise er at være medbygger eller leverandør til selvbyggere. Derfor kan vi ikke tilbyde at færdiggøre igangværende projekter i totalbyggeri, siger Ants Suurkuusk.

18 af de hidtidige 60 medarbejdere i Skovbo fortsætter i det nye selskab. Skovbo A/S har til huse i Børkop ved Fredericia, men det nye selskab vil flytte virksomheden til en anden adresse i samme geografiske område.

Fiskarhedenvillan er baseret i Dalarna i Midtsverige og er markedsleder inden for byggekomponenter til træhuse og mindre huse, som opføres på grunden. Selskabet er blandt Sveriges fire største husleverandører med en årlig produktion på over 400 huse.

Kilde: Skovbo A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11