23948sdkhjf

Frederiksberg Kommune indfører digital byggesagsbehandling

Nu bliver det meget lettere at søge om tilladelser til ombygninger, når Frederiksberg Kommune, som den første kommune i Danmark, gør byggetilladelserne digitale.
- Frederiksberg Kommune har en ambitiøs dagsorden, når det handler om at gøre livet lettere for borgerne ved at bruge www.frederiksberg.dk som en døgnåben servicebutik. Nu er turen kommet til ombygningstilladelserne, hvor sagsgangen bliver hurtigere og lettere, til gavn og glæde for både private og virksomheder, siger borgmester Mads Lebech (C).

Med en digital signatur udfylder det nye system selv mange af de nødvendige oplysninger og ansøgningen sendes automatisk.

Hvis man ikke har en digital signatur endnu, kan man alligevel få glæde af den nye løsning på www.frederiksberg.dk , fordi ansøgeren bliver ledt gennem en række spørgsmål, som hjælper ansøgeren med at udfylde ansøgningen og fortæller hvilken dokumentation, der er brug for.

Med disse nye muligheder sparer både borgere og kommune mange sagsgange fordi byggesagsbehandling tit er kompliceret. Faktisk er der fejl og misforståelser i op mod 70% af de sager Frederiksberg Kommune får.

Målgruppen for den nye løsning er de mindre byggesager, som borgerne selv eller mindre håndværksfirmaer sender, mennesker der ikke nødvendigvis er fortrolige med bygningsreglementets mange paragraffer.





Kilde: Frederiksberg Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094