23948sdkhjf

DGI-hus bliver en realitet

Byrådet besluttede onsdag d. 19. december, at der på Holbæk Havn skal opføres et 20.000 m2 stort DGI-hus med mulighed for bl.a. vandkulturhus, hotel, restaurant, multihal, biograf og boliger. Byggeriet skal efter planen gå i gang i marts 2009.
Huset placeres mellem stranden og Havnevej på området hvor Stark i dag har lagerbygninger, således at beddingen og det røde bådhus bevares. På denne måde sammentænkes både nye og gamle funktioner og attraktioner på havneområdet.

- DGI-huset vil med de nye spændende funktioner og den unikke placering blive et ’fyrtårn’ for Holbæk, som både kommunens borgere og borgere uden for kommunen forventes at få stor gavn af, fortæller en begejstret borgmester.

Byrådet godkendte hovedindstillingen, men havde dog følgende ændringer: programmaterialet godkendes i byrådet inden udsendelse til arkitekter, og kommunen godkender i forbindelse med vedtagelse af budget 2009 den afledte økonomi.

I projektet skal drift af hotel, biograf, boliger og restaurant kunne hvile i sig selv uden kommunalt tilskud.

Konkurrence om projektet
Der udskrives i forbindelse med projektet en arkitektkonkurrence, hvor vinderen vil få opgaven tildelt. Følgende arkitektfirmaer er udvalgt til at deltage i konkurrencen: Arkitektgruppen Holbæk A/S, Schmidt Hammer & Lassen, BIG, Kobra Arkitekter A/S og Dorte Mandrup Arkitekter.

Konkurrencen igangsættes 1. maj 2008 og skal efter planen løbe til 1.august 2008. Forud herfor gennemføres en undersøgelsesfase af borgernes og brugernes behov, så det herudfra kan fastlægges, hvilke funktioner huset skal kunne rumme. Et bedømmelsesudvalg vil efter arkitektkonkurrencen udvælge, hvem der skal stå for projektet.

Borgerne og brugere inddrages
Der vil i forløbet være følgende høringer – og dermed mulighed for at få indflydelse på projektets udformning:
- Undersøgelsesfasen. DGI gennemfører behovsanalyser, hvor bl.a. foreninger og havnens brugere inddrages. (1. januar – 15. marts)
- Høring af kommuneplanforslaget

Kilde: Holbæk Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093