23948sdkhjf

schmidt hammer lassen vinder norsk konkurrence

schmidt hammer lassen vandt i går endnu en arkitektkonkurrence i Norge. Denne gang drejer det sig om en videregående skole i Hurum Kommune ved Oslofjorden.
Schmidt hammer lassens vision – Krysset – er et åbent, ekspressivt og dynamisk hus som aktivt forholder sig til sine omgivelser. Ambitionen er at Krysset bliver et reelt samlingspunkt for hele lokalområdet – et knudepunkt hvor vejene kan krydses for studerende, besøgende, turister og erhvervsdrivende.

Arkitekturen understreger husets funktion som samlingspunkt for hele oplandet med et design som peger direkte ud i verden. Uanset fra hvilket verdenshjørne man ankommer til skolen, bydes man velkommen og bygningen får således ikke en for- og bagside i traditionel forstand. Den dramatiske arkitektur spiller sammen med et kuperet, faldende terræn og en storslået udsigt over skov og fjord.

Indenfor i skolen rejser et stort åbent atrium sig og skaber visuel kontakt mellem bygningens fem etager. Atriet udspringer fra stueetagens åbne foyer, der er skolens hjerte og forbinder størstedelen af de mange fælles funktioner såsom kultursalen, biblioteket, caféen og scenen for dans og performance.

schmidt hammer lassens vision for Krysset er skabt i tæt samarbejde med Landskabsarkitekt Kristine Jensen.

Kilde: schmidt hammer lassen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172