23948sdkhjf

Vinduesindustrien afviser kritik

Brancheforeningen Vinduesindustrien overvejer at tage til genmæle overfor Center for Bygningsbevaring, der tidligere har konkluderet at nye dannebrogsvinduer isolerer dårligere end gamle. Kritikken er uhørt og usaglig, lyder det fra Vinduesindustrien.
Hos Center for Bygningsbevaring har man foretaget en undersøgelse, der afslører at nye dannebrogsvinduer isolerer dårligere end gamle. Det har fået folk fra Vinduesindustriens brancheforening til at reagere. Nu overvejer man, som svar på tiltale, at udarbejde sin egen undersøgelse.

Vinduesindustrien kalder kritikken både usaglig og uhørt. Det oplyser Ingeniøren.

- Det er ganske enkelt ikke korrekt, at nye vinduer isolerer meget dårligere end gamle. I dag fremstilles nye vinduer med moderne teknologi, der isolerer dobbelt så godt som gamle vinduestyper med to lag glas, siger direktør Johny H. Jensen, Vinduesindustrien. Han tilføjer endvidere, at Center for Bygningsbevarings undersøgelse er baseret på teoretiske formler og ikke underbygget af målinger.

Thomas Kampmann fra Center for Bygningsbevaring fejer Vinduesindustriens kritik af bordet.

- Det er rigtigt, at undersøgelserne ikke er nye, for det her har man vidst i vinduesbranchen i hvert fald siden årtusindskiftet. Men beregningerne er baseret på tal fra vinduesproducenter og producenter af forsatsvinduer, som i de fleste tilfælde ligger offentligt tilgængeligt, og flere af beregningerne er udført af folk fra DTU, siger han til Ingeniøren.

I disse dag overvejer Vinduesindustrien næste træk og vurderer, hvorvidt der er basis for en ny undersøgelse.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125