23948sdkhjf

Promecon satser på sikkerhed

Stål- og rørvirksomheden Promecon, der blandt andet har stået for entreprisen til Turning Torso i Malmø og leveret stålkonstruktioner til DR-byen, har satset hårdt på sikkerheden gennem de seneste år. På fem år har virksomheden mere end halveret arbejdsulykkefrekvensen.
Stål- og rørvirksomheden Promecon går mod tendensen i branchen og har på fem år mere end halveret arbejdsulykkefrekvensen. Det er sket gennem målrettet fokus på sikkerheden og en vedvarende indsats for såvel medarbejdere som underleverandører.

Stål- og rørvirksomheden Promecon, der blandt andet har stået for entreprisen til Turning Torso i Malmø og leveret stålkonstruktioner til DR-byen, har satset hårdt på sikkerheden gennem de seneste år. Så hårdt, at Promecon i 2006 overgik det ellers ambitiøse mål om en 20% reduktion af antallet af arbejdsulykker.

26% blev antallet reduceret med i 2006, og med en yderligere reducering i 2007 er virksomheden nu nede på en ulykkesfrekvens på 20 arbejdsulykker per mio. arbejdstimer. Da Promecon i 2003 blev et selvstændigt selskab, lå dette tal på 57, og det er således lykkes stål- og rørvirksomheden at reducere arbejdsulykkefrekvensen med mere end 60%.

– Da vi for fem år siden blev arbejdsmiljøcertificeret, besluttede vi os for at satse målrettet på sikkerheden, og det har virkelig betalt sig, fortæller sikkerhedskoordinator i Promecon, Winnie Beuchert Larsen.

Fokus på sikker adfærd
Gennem analyser af arbejdsulykkerne fandt virksomheden ud af, at de hændelser, der forekom, sjældent skyldtes materiel, men som regel blev forårsaget af medarbejderes adfærd.

– De seneste par år har vi derfor især fokuseret på sikker adfærd blandt vores medarbejdere. Alle ansatte har gennemgået adfærdskurser, som der jævnligt følges op på, siger Winnie Beuchert Larsen og tilføjer, at ikke kun de fastansatte har været målgruppen:

– Det er lige så vigtigt for Promecon, at underleverandører lever op til samme standarder som Promecon selv, når det kommer til sikkerheden. Derfor vælger vi blandt andet vores underleverandører med sikkerhed som parameter, ligesom vi går ind og rådgiver dem om, hvordan de kan komme til at leve op til vores krav.

Målet er nul
Det glæder adm. direktør i Promecon Søren K. Kristensen, at virksomheden går stik imod en ellers kedelig tendens i branchen, men han understreger, at målet endnu ikke er nået:

– Målet er nul arbejdsulykker. Men i første omgang sigter vi på at nå ned på en arbejdsulykkefrekvens på 18 i løbet af 2008, siger Søren K. Kristensen.

Kilde: Promecon - www.promecon.dk

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125