23948sdkhjf

Thy Hallen forbedret efter sidste vinters snekollaps

Det så rigtig skidt ud for Thy Hallen idræts- og kulturcenter i slutningen af februar sidste år, da flere dages voldsomt snefald fik et fladt tag i den ene ende af opvisningshallen, gavlen og en del af hallens sadeltag til at kollapse. Efter genopbygningen ser det til gengæld rigtig godt ud. Bygherren er også tilfreds med MT Højgaards arbejde.
Stor tilfredshed hos bygherren med MT Højgaards genopbygning af Thys største idrætshal.

Det så rigtig skidt ud for Thy Hallen idræts- og kulturcenter i slutningen af februar sidste år, da flere dages voldsomt snefald fik et fladt tag i den ene ende af opvisningshallen, gavlen og en del af hallens sadeltag til at kollapse.

Efter genopbygningen ser det til gengæld rigtig godt ud, for landsdelens største idrætshal er blevet endnu bedre end før. I sidste uge (Uge 2) gjorde MT Højgaards medarbejdere de sidste udvendige detaljer færdig, og centerchef Tonny Borggaard er meget tilfreds med både forløbet og resultatet.

Holdt tidsplanen
Hovedarbejdet med genopbygningen kunne første begynde i slutningen af september, og det lå klart fra begyndelsen, at de væsentligste arbejder skulle være færdige på kun otte uger.

- Vi lavede aftale med et firma om at lægge det nye gulv i hallen i de sidste to uger af november, så hallen kunne genåbnes i begyndelsen af december med to landskampe i damehåndbold og derefter et håndboldstævne med 2200 aktive deltagere. Tidsprogrammet var derfor meget presset, men MT Højgaard klarede opgaven - uden at det gik ud over kvaliteten. Derfor fortjener både planlæggere og håndværkere ros for arbejdet, siger centerchef Tonny Borggaard.

Fuld højde i hele hallen
Thy Hallens største hal - af de i alt tre haller - står nu helt færdig med fuld højde i hele dens længde. Hvor den genopførte endevæg før blev afsluttet med en lav bygning med kun tre meters loftshøjde, er der nu otte meter til loftet som i resten af hallen. Der er således blevet plads til ekstra 200 tilskuerpladser. En port i gavlen gør desuden adgangen til hallen nemmere.

Den genopførte gavl er lavet i stål og plader på begge sider. Konstruktionen gør det enklere at udvide hallen den vej, hvis der en dag skulle blive brug for det. Den intakte gavl i den anden ende af hallen er desuden blevet forstærket med en stålkonstruktion.

Eternittaget på hallen er blevet skiftet ud med tagpap og loftet forsynet med dobbelt så meget isolering som før.

Opgave nr. 2 for Thy Hallen
Projektleder Brian Søgaard-Sørensen fra MT Højgaard erkender, at det var en udfordring at få arbejdet gjort færdigt så hurtigt, at Thy Hallen kunne afvikle en række vigtige arrangementer i december. Men f.eks. udskiftningen af hele taget foregik så effektivt, at det kun tog fire dage.

Hele entreprisen på tre mio. kr. blev udført i samarbejde med arkitektfirmaet Poulsen & Partnere og ingeniørfirmaet Birch & Krogboe.

Det er anden gang, at MT Højgaard har udført en større opgave for Thy Hallen, som ejes af Thisted kommune. I 2006 opførte MT Højgaard centrets svømmehal – en entreprise til 37 mio. kr.

Kilde: MT Højgaard A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11