23948sdkhjf

MT Højgaard bliver del af Danmarks hidtil største havvindmøllepark

Det tyske energiselskab RWE har valgt MT Højgaard Danmark og Siemens Energy til at bygge deres nye transformerstation i Lemvig, der er led i det samlede arbejde med at sætte Thor-vindmølleparken i drift i 2027.

Det oplyser MT Højgaard i en pressemeddelelse.

Med en planlagt kapacitet på 1.000 megawatt (MW) bliver Thor, der anlægges 22 kilometer ud for den jyske vestkyst, landets hidtil største havvindmøllepark. 

For at forbinde vindmølleparken med det danske energinet, vil RWE bygge to nye transformerstationer, og MT Højgaard får altså en vigtig rolle i at bygge den station, der kommer til at ligge på land.

– Vi skal være med til at skabe de fysiske rammer på land for Thor-projektet. Sammen med Siemens Energy skal vi udarbejde design og styre processen, så vi skaber de optimale rammer i den teknisk avancerede transformerstation, fortæller tilbudschef Andreas Bjerregaard fra MT Højgaard i pressemeddelelse.

– Vi bygger et anlæg, der lever op til bygherrens høje krav til sikkerhed og klima, så det vigtige udstyr konstant fungerer optimalt, fortsætter han.

RWE har købt grunden i Lemvig kommune, hvor den landbaserede transformerstation skal ligge, og har udført undersøgelser omkring jordforhold og arkæologi.

Parterne arbejder nu sammen på de tidlige arbejder, der omhandler design, myndighedshåndtering og lignende.

Efter planen løber selve anlægsarbejdet i halvandet år, fra man går i jorden i 2023.

Leverandør til vands kender Nordsøen

HSM Offshore Energy er ligeledes valgt som foretrukken leverandør til design, konstruktion, installation og idriftsættelse af offshore-transformatorstationen og dens fundament.

Transformatorstationen på havet er vindmølleparkens ”hjerte”: her opsamles elektriciteten produceret af de enkelte vindmøller og omdannes til transmissionsspænding. Den grønne strøm vil blive transporteret til den nybyggede landbaserede transformerstation i Volder Mark, som ligger tæt på kysten og den tilstødende nettilslutning til den danske netoperatør Energinet, gennem eksportkabler. En aftale om nettilslutning for Thor blev allerede underskrevet mellem RWE og Energinet i foråret 2022.

Den globale virksomhed HSM Offshore Energy har sammen med sin ingeniørunderleverandør Iv-Offshore & Energy allerede leveret adskillige offshore-transformerstationer til Energinet i den danske del af Nordsøen.

Installationen af jacketfundamentet på en vanddybde på ca. 27 meter og selve installationen af transformerstationen forventes at finde sted i 2025 – efterfulgt af idriftsættelse og test af offshore-transformerstationen i 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14