23948sdkhjf

Dansk Standard vejleder om eurocodes

På BYGGERI 2008 tilbyder Dansk Standard de besøgende at blive klædt på til at leve op til kravene om CE-mærkning. Vi giver de besøgende råd og vejledning om de store konsekvenser, det får for byggeriet, når Danmark og de øvrige EU-lande fra den 1. januar 2009 endegyldigt siger farvel til konstruktionsnormerne DS 409 – DS 451 for at tilslutte sig de europæiske eurocodes.
På BYGGERI 2008 tilbyder Dansk Standard de besøgende at blive klædt på til at leve op til kravene om CE-mærkning og giver gode råd og vejledning om de nye eurocodes, Danmark snart tilslutter sig.

Eurocodes er den nye platform for projektering af byggeriet, der blev indført med udgivelsen af bygningsreglementet BR08. Overgangsperioden er 1 år.

De besøgende kan fx få en demonstration af hjemmesiden www.eurocodes.dk , som Dansk Standard har udviklet. Hjemmesiden giver brugerne – erfarne som uerfarne – et overblik over eurocodes, de tilhørende nationale annekser samt de relevante produktstandarder.

Der vil også være en beskrivelse af og tilmelding til relevante kurser vedr. eurocodes og brugen af CE-mærkede byggevarer. Fra hjemmesiden vil der desuden være link til de harmoniserede produktstandarder, ordnet efter produktfamilier.

Dansk Standard har i mange år arbejdet med de harmoniserede standarder på dansk og europæisk niveau, ligesom mange af vores konsulenter har erfaring fra ansættelse i små og mellemstore virksomheder. Med den erfaring har vi udviklet forskellige rådgivningskoncepter alt efter, om virksomheden ønsker et overblik over, hvilke produkter der skal CE-mærkes, eller vil have en FPC-manual, der er et letforståeligt koncept i form af en kvalitetshåndbog. Vi tilbyder også rådgivning i erfa-grupper, der etableres for 3-4 virksomheder inden for samme branche.

Dansk Standard er omdrejningspunktet for samtlige eurocodes. Vi kan derfor vejlede de besøgende om, hvilke eurocodes der er relevante for deres fagområde. Der er planlagt cirka 500 harmoniserede produktstandarder, hvoraf det allerede nu er muligt at CE-mærke efter de 300. En harmoniseret produktstandard er en fælles europæisk beskrivelse af en byggevare, og CE-mærkningen medfører en obligatorisk deklaration af byggevarens egenskaber

Vi tilbyder de besøgende at tegne et abonnement på en eller flere eurocodes og få tilsendt standarder, vejledninger og nationale annekser i samme øjeblik, de udkommer.

Vi informerer også de besøgende om de relevante kurser vedr. eurocodes og CE-mærkning, som Dansk Standard afholder i samarbejde med Byggecentrum.

Kilde: Dansk Standard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093